Ιδεολογική πλατφόρμα Λοβέρδου με ΠΑΣΟΚ, χωρίς ΓΑΠ και με αιχμές κατά Γεννηματά

Μοιραστειτε το

Μία πρώτη γεύση από την πολιτική του πρόταση για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης παρουσίασε, μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης της Δυναμικής Κοινωνίας, με θέμα «Πολίτες με αξιοπρέπεια», ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, προαναγγέλλοντας την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του κόμματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το γεγονός πως ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρονταν στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρέπει «να μετατραπεί σε ένα πραγματικό κίνημα αλλαγής», επαναφέροντας στη δημόσια συζήτηση το θέμα του ονόματος του κόμματος που θα εκφράζει την Κεντροαριστερά. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ανασκόπησης της ιστορικής διαδρομής των ηγετών της παράταξης, αναφέρθηκε μέχρι και τον Κώστα Σημίτη, αλλά καθόλου στον Γιώργο Παπανδρέου. Η τοποθέτηση του είχε ιδεολογικό περιεχόμενο, καθώς αναφέρθηκε στη μορφή που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Τόνισε ότι «υπαρξιακός» αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών, χαρακτηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία «ιδεολογικό» αντίπαλο. Μάλιστα, για το κυβερνών κόμμα σημείωσε ότι πρόκειται για «κόμμα των ελίτ» και αντιστρατεύεται τα δημόσια αγαθά.

Έκανε ειδική αναφορά στα θέματα της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, επιδιώκοντας έτσι να χαράξει διαχωριστικές γραμμές από τη Νέα Δημοκρατία, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν αποδέχεται καμία βίαιη μειοψηφία να επιβάλλεται στα δημόσια πανεπιστήμια. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως η στήριξη του στη δημόσια Υγεία και Παιδεία, δεν σημαίνει ότι δεν αποδέχεται την ιδιωτική πρωτοβουλία σε αυτούς τους τομείς.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για την τακτική της Φώφης Γεννηματά, υποστήριξε ότι αν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν έχει δυνατότητα να κυβερνά, είναι ένα αχρείαστο κόμμα και πως όποιος δεν αναγνωρίζει τη σημασία του μεγέθους, δεν βοηθάει στην υπόθεση του. Για τον λόγο αυτό, συμπλήρωσε, και θα πρέπει άμεσα να εκτοξευτούν τα ποσοστά του, με αρχή τον υπερδιπλασιαμό των ποσοστών του στις επόμενες εκλογές.

Τη συζήτηση άνοιξε ο πανεπιστημιακός και πρώην υφυπουργός Υγείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος, ο συγγραφέας Γιώργος Σιακαντάρης.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Εντείνονται οι έρευνες των αρχών – Πού έχουν επικεντρωθεί, τα νέα ντοκουμέντα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...