Ιαπωνία: Τρομακτικές αναμετρήσεις με αρκούδες που βγαίνουν στις πόλεις για να φάνε

Μοιραστειτε το

«Επισκέψεις» σε κατοικημένες περιοχές κάνουν τις τελευταίες εβδομάδες αρκούδες στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα οι πολίτες πολλές φορές να έρχονται σε επικίνδυνες αναμετρήσεις με τα άγρια ζώα. Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετά τέτοια περιστατικά, αφού οι αρκούδες φεύγουν από το φυσικό τους περιβάλλον προς αναζήτηση τροφής.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, την περασμένη εβδομάδα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση αρκούδας στην περιφέρεια της Ισικάουα, ανάμεσά τους δύο κυνηγοί που κλήθηκαν να την αντιμετωπίσουν.

Η αρκούδα, που ζύγιζε περισσότερα από 100 κιλά, τρύπησε το λάστιχο ενός περιπολικού με την πατούσα της και την πυροβόλησαν αφότου μπήκε μέσα σε ένα σπίτι. Άλλη μία μαύρη αρκούδα που περιφερόταν σε ένα εμπορικό κέντρο στην ίδια περιφέρεια, σκοτώθηκε έπειτα από αναζήτηση 13 ωρών.

Συνολικά 11 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από αρκούδες στην εν λόγω περιφέρεια από την αρχή της χρονιάς –ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που ξεκίνησαν να καταγράφονται αρχεία το 2005.

Η περιφέρεια πρόσφατα αύξησε το επίπεδο συναγερμού για αρκούδες στο υψηλότερο για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια, μετά από τις αυξημένες εμφανίσεις τους.

Οι επιθέσεις αποδίδονται στην έλλειψη βελανιδιών στο φυσικό περιβάλλον των αρκούδων, κάτι που τις αναγκάζει να περιφέρονται σε κατοικημένες περιοχές προς αναζήτηση τροφής. Οι μαύρες αρκούδες που μπορούν να φτάσουν έως και το 1,5 μέτρο, σε ύψος και πάνω από 100 κιλά βάρος, τρώνε τους καρπούς αυτούς για να αποθηκεύσουν λίπος προτού πέσουν σε χειμερία νάρκη τον Νοέμβριο.

Καθώς υπάρχει λιγότερη τροφή στα βουνά, κατεβαίνουν στα χωριά για να φάνε. Ο αστικός πληθυσμός και η συνακόλουθη εγκατάλειψη της αγροτικής γης είναι επίσης ένας παράγοντας, καθώς τα όρια μεταξύ των δασών και των χωριών καθίστανται πλέον δυσδιάκριτα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, 157 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επιθέσεις αρκούδων σε όλη τη χώρα πέρυσι –ο μεγαλύτερος αριθμός σε μια δεκαετία- και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.

Οι περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν ότι οι αναμετρήσεις μεταξύ ανθρώπων και αρκούδων είναι μια τραυματική εμπειρία και για τις δύο πλευρές και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν εκτός και αν γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί μια επαρκή προμήθεια βελανιδιών και άλλης τροφής, για να διατηρούνται το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Η αύξηση του αριθμού των επιθέσεων τε τελευταία χρόνια έχει προβληματίσει τους αρμόδιους, οι οποίοι διχάζονται για να βρεθεί ισορροπία μεταξύ της προστασίας του πληθυσμού των αρκούδων και της ασφάλειας της κοινότητας.

Το υπερβολικό κυνήγι σε ορισμένες περιπτώσεις, για την εξαγωγή χολής από τη χοληδόχο κύστη του ζώου για χρήση στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, σε συνδυασμό με την υποβάθμιση του δασικού οικοτόπου τους, έχει πλήξει τον πληθυσμό αρκούδων της Ιαπωνίας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...