Ιαπωνία: Τουλάχιστον 100 τραυματίες άφησε ο σεισμός 7,3 Ρίχτερ κοντά στη Φουκουσίμα

Μοιραστειτε το

Ανασύνταξη δυνάμεων επιχειρείται στη βόρεια Ιαπωνία μετά από το σεισμό μεγέθους 7,3 Ρίχτερ που έπληξε τη Φουκουσίμα, αφήνοντας περισσότερους από εκατό τραυματίες και προκαλώντας προσωρινές διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη την περιοχή.

Περίπου 124 τραυματίστηκαν στον σεισμό, αλλά δεν αναφέρθηκαν θάνατοι, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK.

Οι εταιρείες ενέργειας δεν ανέφεραν ζημιές σε πυρηνικούς σταθμούς στην περιοχή. Περίπου 13 θερμοηλεκτρικοί σταθμοί στη Φουκουσίμα και το Μιγιάι έμειναν εκτός λειτουργίας μετά τον σεισμό, με ορισμένους να αναμένεται να ξαναρχίσουν την Κυριακή.

Ο σεισμός του Σαββάτου  έπληξε την περιοχή Τοχόκου, 220 χιλιόμετρα (135 μίλια) βόρεια του Τόκιο, ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Ο σεισμός συνέβη λιγότερο από ένα μήνα πριν από την επέτειο για τα δέκα χρόνια από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011 που οδήγησε σε κατάρρευση σε τρεις πυρηνικές μονάδες του πυρηνικού σταθμού Νταΐιτσι και άφησε περίπου 19.000 ανθρώπους νεκρούς και αγνοούμενους.

Οι ιαπωνικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να είναι “ιδιαίτερα προσεκτικοί”, προειδοποιώντας ότι είναι πιθανό να σημειωθούν και άλλοι μεγάλοι μετασεισμοί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα αυξημένος είναι ο κίνδυνος κατολισθήσεων καθώς τη Δευτέρα αναμένονται στην περιοχή βροχοπτώσεις.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί σήμερα να εκτιμά το εύρος των ζημιών. Μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ιαπωνίας έχουν αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές για να διανείμουν κυρίως νερό, καθώς περίπου 4.800 νοικοκυριά δεν έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, δήλωσε ο Κατσουνόμπου Κάτο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι κατέφυγαν στη διάρκεια της νύκτας σε καταφύγια, όμως οι περισσότεροι έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους, πρόσθεσε ο ίδιος.

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...