Θ. Πλεύρης: Έκρηξη κρουσμάτων αναμένεται σήμερα με 15.000 νέες διαγνώσεις

Μοιραστειτε το

Εκτίναξη των κρουσμάτων αναμένεται σήμερα με πάνω από 15.000 νέες διαγνώσεις, όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων πριν από τις 3 Ιανουαρίου. Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμώνων, προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η πανδημία και η μετάλλαξή της Όμικρον φαίνεται ότι πλέον βρίσκεται σε ισχυρό βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ειδικά στην περιοχή της Αττικής, όπου στα κρούσματα φαίνεται ότι υπάρχει μία αρκετά μεγάλη άνοδο. Αυτή η άνοδος προβληματίζει τους επιστήμονες, αλλά οι εισαγωγές και τα εξιτήρια που παρατηρούνται αυτήν τη στιγμή δεν δείχνουν ιδιαίτερη πίεση στο σύστημα υγείας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο κ. Πλεύρης είχε αναφέρει χθες πως δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν το 75% των κρουσμάτων είναι στις ηλικίες από 18 ετών ως 59 ετών με κυρίαρχη αναφορά την ηλικία 18 ως 30 ετών, ενώ ένα 20% είναι περίπου στην ηλικία κάτω των 18 ετών και μόλις 6% στις ηλικίες άνω των 60 ετών, όπου μάλιστα έχει γίνει και αναμνηστική δόση σε ποσοστό σχεδόν του 90%, «γεγονός που μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι ως προς την πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...