Θ. Λιβάνιος: Το 2021 νέο εκλογικό σύστημα για την αυτοδιοίκηση 

Μοιραστειτε το

Εντός του 2021 αναμένεται το νέο εκλογικό σύστημα που στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση με το σύστημα της απλής αναλογικής στοχεύει, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στην ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης, με τη συζήτηση να τοποθετείται τις επόμενες εβδομάδες: «Να δώσουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στην αυτοδιοίκηση για να αποφασίσει η ίδια ποια θέλουν να είναι η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής της. Την καλύτερη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων μπορεί να την κάνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες» είπε ο κ. Λιβάνιος.

Ταυτόχρονα, προανήγγειλε και έναν νέο κώδικα της Αυτοδιοίκησης, ένα σύστημα εποπτείας των ΟΤΑ. «Το φθινόπωρο του 2021 όλες οι υπηρεσίες εποπτείας των δήμων και των περιφερειών θα λειτουργούν πλήρως και υπό ανεξάρτητο αξιοκρατικά επιλεγμένο επόπτη νομιμότητας. Σταματάει κάθε πολιτική επιρροή στον έλεγχο νομιμότητας των δήμων και των περιφερειών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...