Θ. Καμπαγιάννης: «Η Χ.Α. είχε “πλάτες” στην ΕΛ.ΑΣ.» [Βίντεο]

Μοιραστειτε το

Αγόρευση του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη εκ μέρους της ομάδας των συνηγόρων των Αιγύπτιων αλιεργατών, στην δίκη της Χρυσής Αυγής. 

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Λίγες μέρες μετά την ιστορική καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, κατήγγειλε τη σχέση της ελληνικής αστυνομίας με την εγκληματική οργάνωση αποκαλύπτοντας τις «”πλάτες” που είχαν αποκτήσει στους κρατικούς μηχανισμούς».

Ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων που είχαν δεχθεί δολοφονική επίθεση από μέλη της Χ.Α., σε τηλεοπτική του εμφάνιση (OPEN TV) και στην ερώτηση: τι είναι αυτό που τον στοιχειώνει από τα όσα έχει ζήσει κατά τη διάρκεια της δίκης, υπήρξε ξεκάθαρος.

«Αυτό που με στοιχειώνει είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε “πλάτες” στους κρατικούς μηχανισμούς. Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που τους ενημέρωνε για τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους. Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες. Έπεφτε “σύρμα” μέσα από την αστυνομία» ανέφερε.

Παρέμβαση Μπαλάσκα και απάντηση Καμπαγιάννη

Σε εκείνο το σημείο είχαμε την παρέμβαση του εκπροσώπου των αστυνομικών, Σταύρου Μπαλάσκα, που συμμετείχε στη συζήτηση. Εμφανώς ενοχλημένος με τα λεγόμενα του έμπειρου δικηγόρου, ο Στ. Μπαλάσκας υποστήριξε: «Όταν λέει αστυνομία λέει ανοησίες. Αν λέει συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν το γνωρίζω, δεν έχω δει τη δικογραφία. Μη συνδέουμε αστυνομικούς με τη Χρυσή Αυγή, είναι άτοπο. Τον καλώ δημοσίως να είναι πιο προσεκτικός. Αποκαλύπτονται από εμάς οι μεμονωμένες περιπτώσεις».

Η απάντηση του Θ. Καμπαγιάννη ήταν αφοπλιστική με αναφορά σε συγκεκριμένο περιστατικό.

«Χαίρομαι που ενοχλήθηκε ο κ. Μπαλάσκας. Είπα μέσα από την αστυνομία και θα είμαι πολύ συγκεκριμένος. Αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους δικούς μου εντολείς, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Στάλθηκαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να φωτογραφηθούν με τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και μέσα στην αστυνομία, τους δόθηκε η δυνατότητα να αλλάξουν τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα χωρίς τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής».

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαίωσε και η μητέρα ενός εκ των κατηγορούμενων στη δικαστική αίθουσα, Όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο τι έκανε την ημέρα της σύλληψης του γιου της απάντησε πως είχε πάει στη ΓΑΔΑ για να του δώσει ρούχα, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή στα μπλουζάκια.

Στην ίδια εκπομπή, ο Θανάσης Καμπαγιάννης ρωτήθηκε αν έχει καθαρίσει το σώμα, απαντώντας αρνητικά: «Μέσα στην ΕΛΑΣ υπάρχει κι η αστυνομικός που τίμησε τον όρκο της, το εθνόσημο που φοράει, αλλά κι οι αστυνομικοί που επέτρεψαν μέσα στη ΓΑΔΑ, οι δράστες να βγάλουν την μπλούζα για να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως άσπιλοι με τα λευκά μπλουζάκια τα σιδερωμένα που τους είχαν δώσει», τόνισε και κατέληξε λέγοντας πως «η κάθαρση θα γίνει με το να πάνε οι επίορκοι αστυνομικοί στη φυλακή».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...