Θύελλα αντιδράσεων για τη λογοκρισία στην ΕΡΤ σχετικά με το τραπέζωμα στην Ικαρία

Μοιραστειτε το

Το ότι το τραπέζωμα-πρόκληση με δεκάδες άτομα σε σπίτι βουλευτή της Ν.Δ. στην Ικαρία και βασικό προσκεκλημένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη έτυχε της μικρότερης δυνατής προβολής από τη δημόσια τηλεόραση είναι κάτι που το παρατηρήσαμε ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Σήμερα, όμως, άναψε «φωτιές» η φωτογραφία που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης με ένα ανυπόγραφο εσωτερικό σημείωμα, που φέρεται να κυκλοφόρησε στην ΕΡΤ ως άνωθεν εντολή να μην παίξει το επίμαχο βίντεο της κουστωδίας κατά την είσοδο στο σπίτι του βουλευτή Χρ. Στεφανάδη.

Και καθώς η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη το μόνο που ψέλλισε σήμερα ήταν ότι με τη συγκεκριμένη εικόνα (σ.σ. από το φαγοπότι στην Ικαρία) χάνεται η ουσία, το συγκεκριμένο σημείωμα εντός της ΕΡΤ προκάλεσε νέο γύρο επίθεσης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν εξηγήσεις.

Σημειώνεται ότι το θέμα στο δελτίο των 12 έπαιξε 24 λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου, με την  επίμαχη «φωτογραφία» για 5 δευτερόλεπτα, ενώ δεν προβλήθηκε το επίμαχο βίντεο. Στις 15:00 το επίμαχο θέμα προβλήθηκε 40 λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου και κράτησε 25 δευτερόλεπτα, ενώ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 21:00 το θέμα έπαιξε μισή ώρα μετά την έναρξη, με τη φωτογραφία να εμφανίζεται για τρία δευτερόλεπτα και το βίντεο μόνο ως φόντο μέσα από ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ως προς την κάλυψη του θέματος ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία μιλάει για «δήθεν “απαγόρευση”».

«Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00.

Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9», αναφέρει ο κ. Καφαράκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών

Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ με την ανάρτησή του επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση: «Το βίντεο από το τραπέζωμα του κ. Μητσοτάκη με 40 άτομα έπαιξε… εκ παραδρομής για λίγα δευτερόλεπτα μόνο στο κυριακάτικο δελτίο των 15:00.

Αποτέλεσμα ήταν μετά από φασαρία στην ΕΡΤ, όταν διαπιστώθηκε το «λάθος», να αναρτηθούν στην αίθουσα παραγωγών οι επίμαχες γραπτές οδηγίες.

Φυσικά η εντολή εξετελέσθη, καθώς τα υπόλοιπα δελτία της ΕΡΤ δεν είχαν κανένα πλάνο από το βίντεο στο οποίο φαίνονται ο κ. Μητσοτάκης με 40 άτομα να μπαίνουν στο σπίτι του κ. Στεφανάδη».

«Περιμένουμε λοιπόν τον κ. Ζούλα και το γραφείο του Πρωθυπουργού, στο οποίο υπάγεται η ΕΡΤ, να απαντήσουν ποιος έδωσε αυτές τις εντολές. Τους καλούμε να είναι προσεκτικοί, διότι υπάρχουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Οφείλουν εξηγήσεις

«Είναι γεγονός ότι η ΕΡΤ -όπως και αλλά κανάλια αρχικά -αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία.

Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται ) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε.

Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις», σχολίασε το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

ΚΚΕ: Απόδειξη ότι μεταχειρίζονται διαχρονικά την ΕΡΤ ως φερέφωνο

«Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, με οδηγίες προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, για το τι πρέπει να προβάλλουν και τι όχι απ’ την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία -εφόσον ισχύει- δεν αποτελεί μόνο άθλια προσπάθεια λογοκρισίας απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και μια ακόμη απόδειξη για το πως οι κυβερνήσεις μεταχειρίζονται διαχρονικά την ΕΡΤ ως δικό τους φερέφωνο» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...