Θριαμβολογίες εκτός πραγματικότητας για της διαχείριση της πανδημίας

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με την Ελλάδα να θρηνεί πάνω από 4.700 θύματα από την επέλαση της πανδημίας μέσα σε δυόμισι μήνες, ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για λάθη και παραλείψεις.

Όλα… καλώς καμωμένα. Αυτό μας είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας στη χώρας μας.

Η δραματική κατάσταση στην αγορά, το μπάχαλο με τα εμβόλια και οι δραματικές ώρες που πέρασε η Θεσσαλονίκη εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας έμειναν αναπάντητα ερωτήματα στην πρωτολογία του πρωθυπουργού που προσέγγισε τα θέματα υπό ένα διαφορετικό πρίσμα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «επιτυχημένη αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας», εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους εμβολιασμούς και την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας και είπε πως η κυβέρνησή του έκανε πράξη ότι «κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος».

Στην τοποθέτησή του άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο για σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας αφού «φαίνεται πως ξεπεράσαμε το σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονίας χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις». Στο σημείο αυτό ανέφερε πως η κυβέρνηση ακούει την επιτροπή εμπειρογνωμόνων και λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις της θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα και τις αποφάσεις που πάρθηκαν για το άνοιγμα των σχολείων.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του επικαλούμενους τον χάρτη του ECDC, όπου «οι μόνες δύο χώρες που δεν είναι κόκκινες και έχουν και κάποιες πράσινες περιοχές είναι η Ελλάδα και η Φινλανδία» και συμπλήρωσε: «Η χώρα μας αθροιστικά βρίσκεται στην 21ή θέση, η 5η που έχει τους λιγότερους θανάτους από τον κορονοϊό ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να «ευλογήσει τα γένια του», μίλησε για αποκλιμάκωση στην πορεία της πανδημίας λέγοντας πως οφείλεται «στην πολιτική απόφαση για επιβολή αυστηρότερου lockdown τις τελευταίες δύο εβδομάδες» αλλά και στο γεγονός πως στην περίοδο των εορτών η ελληνική κοινωνία επέδειξε πειθαρχία στις εντολές των ειδικών.

Στο τέλος της πρωτολογίας του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε:

  • Την κάλυψη των ενοικίων κατά 80% στις πληττόμενες επιχειρήσεις για ένα μήνα ακόμα (Φεβρουάριο)
  • Την επέκταση για δύο μήνες ακόμα των επιδομάτων ανεργίας που λήγουν προσεχώς.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...