Θρίλερ με τον θάνατο 23χρονου φαντάρου στην Κεφαλονιά

Μοιραστειτε το

Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Φως στα αίτια του θανάτου του πρωτότοκου γιου τους που όπως κατάγγειλε ο πατέρας οφείλεται σε αυτοκτονία είναι αποφασισμένοι να ρίξουν οι γονείς του 23χρονου φαντάρου Κυριάκου Ε., ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι του Σαββάτου όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού υπέστη κατά τις ημέρες που υπηρετούσε μπούλιγκ τόσο από φαντάρους όσο και από αξιωματικούς με συνέπεια να του προκληθεί αφόρητη ψυχολογική πίεση που τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα.

Η κηδεία του νεαρού έγινε χθες στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, από όπου καταγόταν και ο πατέρας του μετά την ολοκλήρωσή της μιλώντας στα κανάλια ανέφερε: «Ο γιος μου έδωσε τέλος στη ζωή του. Τον έστειλα να υπηρετήσει την πατρίδα, όπως την υπηρέτησα και εγώ. Τον προέτρεπα γιατί αυτό θεωρούσα ότι ήταν το σωστό, όπως έκανα και εγώ. Δυστυχώς όμως εκεί που πήγε του ασκήθηκε απίστευτη ψυχολογική βία και από φαντάρους και από υψηλόβαθμους αξιωματικούς, ήταν πυροβολητής και υπηρετούσε στην Πάτρα. Όλοι αυτοί θα πληρώσουν, γιατί δεν θέλω να θρηνήσουμε άλλα παιδιά όπως εγώ. Γιατί κανένας γονέας δεν αξίζει αυτό το πράγμα. Η πατρίδα μας δεν αξίζει αυτή την κατάντια, αυτή την αρρώστια. Το παιδί δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση από τους ανωτέρους του και τους συναδέλφους του».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 23χρονος είχε παρουσιαστεί για την στρατιωτική του θητεία πέρσι, υπηρέτησε για δυο μήνες σε μονάδα του Πυροβολικού στον Έβρο από την οποία στις 30 Ιουνίου πήρε αναβολή με την συνήθη για νησιώτες αιτία των οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων. Επέστρεψε στο στράτευμα στις 24 Ιανουαρίου όπου, εάν και ανήκε στο Πυροβολικό, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην Κεφαλονιά που ήταν η οικογένειά του, εστάλη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα.

Σε αυτή τη μονάδα, μέσα στον μήνα που περίπου πέρασε, είχε υπηρετήσει ουσιαστικά 10 ημέρες, αφού τις υπόλοιπες έπαιρνε άδειες, που δίνονταν ως μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού και είχε αποφασιστεί η διαμονή στο κέντρο του 50% των υπηρετούντων. Σε επταήμερη άδεια εξάλλου -από την οποία δυο ημέρες έκανε στην Αθήνα σε συγγενικό του πρόσωπο- βρισκόταν ο 23χρονος όταν και συνέβη το μοιραίο. Κατά το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον πήρε το αυτοκίνητο για να πάει να συναντήσει την κοπέλα του. Όμως αν και πέρασε από το σημείο που είχαν δώσει ραντεβού και τον περίμενε, δεν σταμάτησε και συνέχισε τον δρόμο του. Στο σημείο πάντως που έπεσε το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τους ντόπιους έχουν πέσει αρκετά οχήματα.

Μετά τις δηλώσεις του πατέρα από το ΓΕΣ διατάχθηκε ΕΔΕ για να διαπιστωθεί το βάσιμο των καταγγελιών, ενώ παράλληλα αναμένεται και το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε το Λιμενικό για να διακριβωθεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή όχι. Στρατιωτικές πήγες, εντούτοις, ανέφεραν ότι από την ως σήμερα έρευνες (23/02/2021) δεν έχει διαπιστωθεί μπούλιγκ σε βάρος του 23χρονου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού. Σύμφωνα, δε, με ανάρτηση που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα φαντάρος που υπηρετούσε μαζί του και είχαν κάνει μαζί του υπηρεσίες, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε πιθανών να μην εντοπίζονται αποκλειστικά εντός του στρατεύματος. «Το παιδί έχει λίγες μέρες που ήρθε μετάθεση Πάτρα και ειδικά από φαντάρους είναι απίθανο να έχει δεχτεί μπούλινγκ […] το παιδί ήταν φοβισμένο ήδη σε βαθμό που δεν δικαιολογούταν. Καλό θα ήταν σε τέτοιες στιγμές αντί να κατηγορούμε, να αναλογιζόμαστε τις ευθύνες μας. Σε λίγες μέρες να θέλησε να βάλει τέρμα στη ζωή του αποκλείεται. Το παιδί το κουβαλούσε αυτό που είχε μέσα του», έγραφε συγκεκριμένα.

Πάντως το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του αναφέρεται σε «αυτοκτονία-δολοφονία» και επισημαίνει ότι η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να ερευνήσουν την υπόθεση.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Ενώ όλοι μας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων στο χώρο του πολιτισμού και αθλητισμού, δεν μπορεί κανείς να αδιαφορήσει για τα αντίστοιχα δραματικά περιστατικά που μαστίζουν τον Στρατό.

Οι καταγγελίες τόσο για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις όσο και τα πολύ άγρια καψόνια που συχνά λαμβάνουν τον χαρακτήρα μπούλιγκ, αυξάνονται. Δραματικά επεισόδια που έχουν παρελθόν και δυστυχώς παρόν, με συνέπεια ακόμη και Αυτοκτονίες-Δολοφονίες συναδέλφων φαντάρων. Πρόσφατα, πατέρας αποκάλυψε ότι το 23χρονο στρατευμένο παιδί Κ.ΕΥΑΓ. που υπηρετούσε σε μονάδα της Αχαΐας, αυτοκτόνησε επειδή δεχόταν bullying στο στρατό. Η οικογένεια του άτυχου συναδέλφου που έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλονιά, το μεσημέρι του Σαββάτου, καταγγέλλει ότι το παιδί τους δεχόταν bullying κατά τη στρατιωτική του θητεία.

Αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την Αλληλεγγύη και την οδύνη του για την τραγική απώλεια. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι στο πλευρό της οικογένειας, των φίλων και συναδέλφων του. Απαιτούμε από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να διερευνήσουν το δραματικό περιστατικό και να αποδώσουν ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί κανείς νέα παιδιά να οδηγούνται στον θάνατο στην Στρατό. Να μας υποχρεώνουν σε Στρατιωτική θητεία και να μας ωθούν στην Αυτοκτονία-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ εξαιτίας της βαρβαρότητας που πηγάζει από τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό και τον σεξισμό τους. Συνάδελφοι, γονείς, μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή».

Πηγή
Author: Μάνος Τσαλδάρης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...