Θρίαμβος Reggeborgh στη μάχη της Ελλάκτωρ

Μοιραστειτε το

Απόλυτος κυρίαρχος στο “proxy fight” για το μέλλον της Ελλάκτωρ αναδείχθηκε η Reggeborgh, καθώς η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων υπερψήφισε την πρότασή της για την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, στην κρίσιμη ψηφοφορία, το 61,14% των μετόχων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση υπερψήφισε την πρότασή της Reggeborgh έναντι 38,77% που την καταψήφισε.

Έτσι, η Reggeborgh, με θριαμβευτική πλειοψηφία είναι πλέον κυρίαρχος του παιχνιδιού στον Όμιλο και έχει τον πρώτο λόγο αναφορικά με τις μελλοντικές εξελίξεις. Πρώτη κίνηση αναμένεται να είναι η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως εξάλλου αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση ενώ έπεται ο έλεγχος για την οικονομική κατάσταση και τα πεπραγμένα της εταιρείας καθώς και οι αποφάσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που χρειάζεται ο Όμιλος.

Καταψηφίστηκε η πρόταση Καλλιτσάνση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ είχαν απορρίψει την πρόταση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου υπό τον κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50,4 εκατ. ευρώ. Σε μια ψηφοφορία που αποτέλεσε και προάγγελο εξελίξεων για τις διοικητικές αλλαγές στην εταιρεία, υπέρ της πρότασης ψήφισε το μόλις 9,84% των μετόχων ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων, το 89,55% απέρριψε την πρόταση.
Αντίστοιχα αρνητική ήταν η απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με ποσοστό 89,6%, έναντι 9,8% υπερ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Πριν τις δύο πρώτες ψηφοφορίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης παρουσίασε την εικόνα του Ομίλου κάνοντας εκτενείς αναφορές στις δράσεις που έγιναν από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι και σήμερα για την ενίσχυση της εικόνας της εταιρείας. Μεταξύ αυτών ανέφερε ότι η εταιρεία διαθέτει ρευστότητα 400 εκατ. ευρώ και πρόσθετη χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ ενώ εστίασε και στην ηγετική θέση της εταιρείας.

Εν συνεχεία, πριν την τρίτη ψηφοφορία επανήλθε στα πεπραγμένα της εταιρείας θέτοντας ερωτήματα για το ενδεχόμενο συγκέντρωσης και σύγκρουσης συμφερόντων, σε περίπτωση υπερψήφισης της πρότασης της Reggeborgh.

Αντίστοιχα, ο κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος, εκπροσωπώντας τη Reggeborgh αναφέρθηκε στα θέματα που σχετίζονται με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για συγκέντρωση και πρόσωπα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις το νόμου. Επίσης, αναφερόμενος στην πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίο ζήτησε να απορριφθεί, τονίζοντας ότι δεν εγγυάται την αποκατάσταση ευρωστείας του ομίλου, ενώ δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο Διοικητικό Συμβούλιο που έχει και εσωτερικά ζητήματα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Σημειώνεται ότι η Reggeborgh έχει προτείνει για την θέση του προέδρου και μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ τον δικηγόρο και νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γιώργο Μυλωνογιάννη. Για τη θέση του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου προτείνει τον κ. Άρη Ξενόφο. Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν οι κ.κ. Δημήτριος Κονδύλης (Εκτελεστικό Μέλος), Κωνσταντίνος Τούμπουρος (Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος) και Αθηνά Χατζηπέτρου (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...