Θρήνος στη Γαλλία για τη δολοφονία του καθηγητή – Είχε δείξει σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του

Μοιραστειτε το

Συγκλονισμένη από τη χθεσινή δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί, ο οποίος έκανε το «λάθος» να δείξει σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές τους, παραμένει η Γαλλία, η οποία για ακόμη μία φορά ταλανίζεται από την ισλαμιστική τρομοκρατία.

«Δεν θα νικήσουν. Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει» δήλωσε, εμφανώς ταραγμένος, ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κάλεσε τη Γαλλία να σχηματίσει «ενιαίο μέτωπο».

Η δολοφονία του καθηγητή Ιστορίας και Γεωργαφίας έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από το σχολείο, στο οποίο δίδασκε, στα δυτικά προάστια του Παρισιού.

«Ένας από τους πολίτες μας δολοφονήθηκε επειδή δίδασκε, επειδή δίδασκε στους μαθητές την ελευθερία της έκφρασης» τόνισε ο Μακρόν, ο οποίος μετέβη στο σημείο της επίθεσης. 

Οι αστυνομικές αρχές, από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησαν έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς ο δράστης, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, φέρεται να φώναξε «Αλαχ Ακμπάρ».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν μόλις 18 ετών και ότι είχε γεννηθεί στη Μόσχα. Μέχρι στιγμής, η γαλλική αστυνομία έχει συλλάβει ακόμη τέσσερα άτομα, εκ των οποίων και έναν ανήλικο -όλοι μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος του δράστη. 

Στο μικροσκόπιο των αρχών, παράλληλα, έχει τεθεί μια ανάρτηση στο Twitter, η οποία απεικόνιζε το πρόσωπο του θύματους, ενώ χαρακτήριζε τον Μακρόν ως «ηγέτη των απίστων». Μάλιστα, η ανάρτηση στρεφόταν εναντίον του θύματος, επειδή «τόλμησε να ταπεινώσει τον Μωάμεθ». 

Αυτό που εξετάζουν οι γαλλικές αρχές είναι η σύνδεση της παραπάνω ανάρτησης με τον δράση της δολοφονικής επίθεσης. 

Η μέχρι στιγμής έρευνα, επίσης, έδειξε ότι ο καθηγητής φέρεται να έγινε στόχος, επειδή αποφάσισε να δείξει σκίτσο του Μωάμεθ στους μαθητές τους. Μάλιστα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κατήγγειλε ότι δέχθηκε ενόχληση από «έναν εξαιρετικά εκνευρισμένο πατέρα».

Η χθεσινή επίθεση διαπράχθηκε ακριβώς τρεις εβδομάδες, μετά την επίθεση με μπαλτά μπροστά από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo. Δράστης ήταν ένας 25 Πακιστανός, ο οποίος δήλωσε ότι ενήργησε ως αντίδραση για την αναδημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ από το γαλλικό περιοδικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2015 έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 259 άνθρωποι από το κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...