Θετικά αξιολογεί το Eurogroup την πρόοδο της Ελλάδας εν μέσω πανδημίας

Μοιραστειτε το

Θετικά αξιολόγησε το Eurogroup τις μεταρρυθμιστικές επιδόσεις της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας όπως προκύπτει από δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σχετικά με τη σημερινή συζήτηση της Ευρωομάδας για την Ελλάδα.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε τα εξής αναφορικά με τη συζήτηση στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης:

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η 7η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα.

Είναι η τέταρτη θετική Έκθεση, σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Αναγνωρίστηκε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποίησε, έγκαιρα, μεθοδικά και στοχευμένα, μεγάλο πακέτο μέτρων, με το οποίο περιόρισε τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε η πρόοδος, παρά τη δυσμενή συγκυρία, στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, με θετική επίδραση στο επενδυτικό περιβάλλον και το οικονομικό κλίμα.

Η κυβέρνηση με το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη που δείχνουν εταίροι και αγορές, προχωρά, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν ακόμη μπροστά της, την εφαρμογή του εμπλουτιζόμενου, συνεκτικού, δυναμικού και αποτελεσματικού σχεδίου της.

Με υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση, συνυπολογίζοντας και τους διαθέσιμους, πλέον, πόρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, την ανάταξή τους, και τη δρομολόγηση υψηλής, διατηρήσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...