Θεσσαλονίκη: Ζητούνται κονδύλια και εργαζόμενοι για τα νοσοκομεία

Μοιραστειτε το

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Την ώρα που 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, φέρνουν το θέμα της ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας στη Βουλή με το βασικό ερώτημα «γιατί δεν ενισχύονται με τα 30 εκατομμύρια ευρώ τα δημόσια νοσοκομεία και επιλέγονται τα ιδιωτικά;», εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την έλλειψη προσωπικού.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν την μονιμοποίηση 250 εργαζομένων στο νοσοκομείο. «Με τι κουράγιο δουλεύει κάποιος που περιμένει να απολυθεί σε 20 μέρες, δύο μήνες, τέσσερις μήνες …»

Με επιστολή τους προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Θ Παπαγεωργίου ζητούν «την άμεση προκήρυξη για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, όλων εκείνων των ειδικοτήτων επαγγελματικών υγείας που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεδομένης και της μόνιμα αυξημένης πληρότητας του ΓΝΘ Παπαγεωργίου, που νομοτελειακά οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας και δυνητικά θα μπορούσε να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την αξιοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...