Θεσσαλονίκη: «Απομακρυνθείτε από τον χώρο» – Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πλατεία τα ξημερώματα

Μοιραστειτε το

Να απομακρύνουν νεαρούς που ήταν συγκεντρωμένοι στην οδό Μακένζι Κινγκ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κλήθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο των ελέγχων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα voria.gr, κοντά στις 2 τα ξημερώματα υπήρξε κλήση στην Άμεση Δράση για περίπου 300 άτομα -κυρίως νεαρής ηλικίας- που παρέμεναν στο πεζοδρόμιο επί της οδού.

Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο και ζήτησαν από τους νεαρούς να απομακρυνθούν, κάτι που έγινε χωρίς να προκληθούν εντάσεις. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης από ηχεία του περιπολικού μεταδιδόταν το μήνυμα για απαγόρευση του συνωστισμού.

«Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Παρακαλούμε όπως συμμορφωθείτε και απομακρυνθείτε από τον χώρο».

Η εκτόξευση των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό και στην ελληνική αστυνομία με κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Η ΕΛΑΣ επιχειρεί εντατικοποίηση των ελέγχων και των περιπολιών, για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, όπου τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει άμεσα να υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων. Το «μήνυμα» εστάλη από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται έξαρση των κρουσμάτων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε σχετικά από εκεί: «Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη, σε συνεργασία με τους πολίτες, αυτόν τον μεγάλο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες, στη ζωή μας. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα. Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα, μπορεί με τις δράσεις της και την ευθύνη των πολιτών της να αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...