Θεσμοί, εθνικά θέματα και βία στα πανεπιστήμια – Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει την κυβέρνηση με τα όπλα της

Μοιραστειτε το

Να φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, χρησιμοποιώντας ως «όπλα» του μια σειρά από θέματα που θεωρούνται παραδοσιακά προνομιακό πεδίο της συντηρητικής παράταξης, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει να «φλερτάρει» με τους δεξιούς ψηφοφόρους.

Εδώ και αρκετό καιρό, στην Κουμουνδούρου έχουν διακρίνει πως οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με διάφορα κοινωνικά στρώματα που τη στηρίζουν διαχρονικά, έχει υποστεί «ρωγμές».

Το ενδιαφέρον στην ανάγνωση που έχει κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έγκειται στο γεγονός ότι δεν αναφέρεται μόνο σε εκείνους που πλήττονται από την ακρίβεια και από την εν γένει οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δηλαδή τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους συνταξιούχους.

Κυρίως, αναφέρεται στους πολίτες εκείνους που έχουν απογοητευτεί από τη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει «σημαία» του πριν από τις εκλογές του 2019, όπως είναι οι θεσμοί του κράτους, η βία στα πανεπιστήμια και τα εθνικά θέματα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι μπορούν να προσεγγίσουν κεντρώους, αλλά και δεξιούς ψηφοφόρους, χρησιμοποιώντας μεν την ίδια ατζέντα με εκείνη που χρησιμοποίησε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, αλλά προφανώς με διαφορετική οπτική.

Αρχικά, το ζήτημα των παρακολουθήσεων δείχνει να απομακρύνει από την «αγκαλιά» του πρωθυπουργού τους κεντρώους και φιλελεύθερους ψηφοφόρους, οι οποίοι τον στήριξαν για στη λογική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να «αλώσει» το κράτος και τους θεσμούς του. Μπορεί οι πολίτες αυτοί να μην αποτελούν μια μεγάλη εκλογική μάζα, αλλά η παρέμβαση τους στον δημόσιο διάλογο είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Παράλληλα, η ιστορία με την επέμβαση της ΕΛΑΣ στην παλιά φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη, μπορεί να μην έχει για την κυβέρνηση επικοινωνιακά τα οφέλη που υπέθετε ότι θα είχε. Όσο η υπόθεση ξετυλίγεται, τόσο γίνεται ξεκάθαρο ότι η αστυνομία γνώριζε για τη δράση των ποινικών στον συγκεκριμένο πανεπιστημιακό χώρο και δεν προχωρούσε σε συλλήψεις, παρότι μπορούσε.

Το επιχείρημα ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πανδημία και λοκ ντάουν, δεν φαίνεται να πείθει. Επομένως, το κυβερνητικό επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τη δήθεν ανομία στα ΑΕΙ, καταρρέει με την εμφάνιση των πραγματικών εγκληματιών, οι οποίοι και καμία σχέση δεν έχουν με τη συνδικαλιστική δράση των φοιτητών.

Τέλος, στα εθνικά θέματα, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι όχι μόνο βρίσκεται στην «εθνική γραμμή», αλλά κρατάει ακόμα πιο σκληρή στάση από την κυβέρνηση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, καθώς ζητάει δυναμική απάντηση προς την Τουρκία όταν αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και όχι μόνο αν απειλήσει την εθνική κυριαρχία.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...