Θες να αποφύγεις τον κορονοϊό; Πλύνε πιο συχνά τα δόντια σου! (vid)

Μοιραστειτε το

Μια νέα έρευνα βρετανικών πανεπιστημίων, υποστηρίζει πως το συχνό πλύσιμο των δοντιών μειώνει τον κίνδυνο να προσβληθεί κανείς από τον κορονοϊό.

Το συχνό πλύσιμο των χεριών, η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις είναι τα κύρια μέτρα που μπορεί να πάρει κανείς, ατομικά, για την προστασία από τον κορονοϊό.

Δεν είναι, όμως, τα μοναδικά! Όπως αναφέρουν έρευνες πανεπιστημίων στη Βρετανία, ακόμα και το συχνό πλύσιμο των δοντιών είναι ικανό να προσφέρει παραπάνω προστασία από τον κορονοϊό στους ανθρώπους!

Η εξήγηση, όπως αναφέρουν ερευνητές και καθηγητές από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και του Κάρντιφ, βρίσκεται στα συστατικά της οδοντόκρεμας! Όπως υποστηρίζουν, κάποια από αυτά τα στοιχεία βρίσκονται και στα αντισηπτικά τζελ που χρησιμοποιούμε για τα χέρια μας.

Ως εκ τούτου, γνωρίζοντας πως ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα με το σάλιο και τα σταγονίδια του βήχα, είναι καλό να προστατεύει κανείς παραπάνω τη στοματική του κοιλότητα.

Η αντιβακτηριδιακή δράση της οδοντόκρεμας στο στόμα μπορεί να κρατήσει από τρεις ως πέντε ώρες. Συνεπώς, μειώνει τον κίνδυνο να διαδοθεί ο κορονοϊός το συχνό πλύσιμο των δοντιών!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Θα πεθάνουν οι μισοί από τους 100 ασθενείς που θα μπουν στις ΜΕΘ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...