Θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους στην Αθήνα

Μοιραστειτε το

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μέριμνα για τους αστέγους λαμβάνεται από τον Δήμο Αθηναίων ενόψει του «Λέανδρου», του κύματος κακοκαιρίας που φέρνει χιονοπτώσεις και παγετό σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Μεταξύ των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται θα είναι οι ανοιχτές δομές και χώροι όπου οι άστεγοι θα μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν, να έχουν γεύματα και να προστατευθούν.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ομάδες του «Street Work» θα βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους της πόλης, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. 

Από αύριο Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και για όσο διάστημα επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός, θα είναι ανοιχτά σε 24ωρη βάση το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60) και το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ-Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69). 

Σε αυτά τα σημεία, όσοι έχουν ανάγκη, μπορούν να βρουν έναν καθαρό και αξιοπρεπή χώρο με γεύματα και κουβέρτες, ενώ θα υποβάλλονται και σε Rapid Test.

Επίσης, το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515), ο τετραψήφιος αριθμό επικοινωνίας του δήμου 1595 και το 210-5277000 θα δέχονται κλήσεις από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...