Θερμή υποδοχή του Κ. Μητσοτάκη στην Ισπανία – Κασάδο: Έχεις την εκτίμηση όλων μας

Μοιραστειτε το

Με ιδιαίτερα θερμό τρόπο υποδέχτηκαν οι σύνεδροι του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θερμότατη ήταν η υποδοχή των Ισπανών στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος του Πάμπλο Κασάδο, στο κατάμεστο ιστορικό Plaza de Torros στη Βαλενθια.

Κασάδο και Μητσοτάκης μπήκαν μαζί στην αρένα υπό τα χειροκροτήματα των Ισπανών.

Ιδιαίτερα θερμά ήταν και τα λόγια του Ισπανού διεκδικητή της Πρωθυπουργίας και αρχηγού της αντιπολίτευσης στην Ισπανία Κασαδο, ο οποιος μεταξύ άλλων είπε για τον Κυριακο Μητσοτακη:

Έχεις την εκτίμηση όλων μας – Η κυβέρνησή μου θα στηρίξει την προστασία των ελληνικών συνόρων

Όπως τόνισε στην κεντρική ομιλία τουο Pablo Casado, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αποτελούν παράδειγμα για την αποτελεσματική διαχείριση μεγάλων προκλήσεων, όπως η πανδημία, τόνισε πως μία κυβέρνηση το Λαϊκού Κόμματος θα στηρίξει πλήρως την προστασία των ελληνικών συνόρων και συμφερόντων στην Μεσόγειο, και παράλληλα ευχαρίστησε τον έλληνα Πρωθυπουργό για τον σταθερό αγώνα κατά του λαϊκισμού, αναφερόμενος μάλιστα σε συνομιλία που είχε παλαιότερα μαζί του.

«Κυριάκο, έχεις την εκτίμηση όλων μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αναγέννηση του τουρισμού στη διάρκεια της πανδημίας. Και θα το πω ξεκάθαρα: η αυριανή ισπανική κυβέρνηση του Partido Popular θα στηρίξει πλήρως την προστασία των ελληνικών συνόρων και των εθνικών σας συμφερόντων στη Μεσόγειο έναντι απειλών από άλλες γειτονικές χώρες. Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας ως χώρας της ΕΕ, πέρα και πάνω από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον», τόνισε ο κ. Casado.

«Το παράδειγμά σου δείχνει ότι η εκλογική νίκη μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν στέκεσαι ακλόνητος απέναντι στον λαϊκισμό και τα κόμματα που τον εκφράζουν. Όχι όταν φωνάζεις ως αντιπολίτευση απλά και μόνο για να ακούγεσαι», σημείωσε ακόμα ο Πρόεδρος του Partido Popular.

«Μια μέρα μίλησα με τον Κυριάκο στο τηλέφωνο και συζητούσαμε για τον λαϊκισμό. Και μου έδωσε μια συμβουλή: “Αντιστάσου! Κι εμείς είχαμε τον Βαρουφάκη εδώ και αντισταθήκαμε”. Και είχε δίκιο. Γι αυτό κι εμείς αντιστεκόμαστε στο λαϊκισμό», προσέθεσε.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος Ισπανίας

«Παρά την πανδημία, παρά το μεταναστευτικό, παρά τις δύσκολες διαφορές με την Τουρκία, μείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Μειώσαμε τους φόρους για όλους τους Έλληνες, περιορίσαμε τη γραφειοκρατία, δημιουργήσαμε ένα ψηφιακό κράτος, εκσυγχρονίσαμε το κόμμα μας ώστε η Νέα Δημοκρατία να καταλαμβάνει πλέον ολόκληρο τον χώρο ανάμεσα στην δεξιά και στο προοδευτικό κέντρο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, στη Βαλένθια, όπου τον προσκάλεσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Pablo Casado.

«Είμαι εδώ για να σας μεταφέρω το μήνυμα πως αυτό είναι εφικτό. Οι λαϊκιστές της άκρας αριστεράς, οι αντίστοιχοι των δικών σας Podemos, ηττήθηκαν στις πρόσφατες εκλογές από το προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα. Όταν αναλάβατε εσείς την εξουσία, είμαι βέβαιος πως θα έχετε κι εσείς το ίδιο όραμα με εμάς. Ένα όραμα όχι μόνο για μια προοδευτική Ισπανία, αλλά ένα όραμα για μια προοδευτική Ευρώπη. Μία Ευρώπη που προστατεύει τα σύνορά της. Μία Ευρώπη που θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της την άμυνα. Μια Ευρώπη που διασφαλίζει ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις ζωές όλων των Ευρωπαίων, για να μειώσουν τις εισοδηματικές ανισότητες και θα διασφαλίσουν πως όλοι μας προσβλέπουμε σε ένα κοινό μέλλον», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη… ντελιβεράς κοκαΐνης την ώρα που έκανε παράδοση σε σύζυγο τραγουδιστή

Κρούσματα σήμερα: 1.165 νέες μολύνσεις – 31 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 332 οι διασωληνωμένοι

Τραγωδία στην Ιταλία: Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, από την πτώση αεροσκάφους στο Μιλάνο

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...