Θεοδώρα Τζάκρη: Πολιτική και εσωκομματική «θύελλα» για τις δηλώσεις της κατά Μητσοτάκη

Μοιραστειτε το

Έντονες αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η χθεσινή δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «άπατρι και διεθνιστή» σχετικά με τη στάση του στα ελληνοτουρκικά.

Μιλώντας χθες, Δευτέρα, στο ραδιόφωνο του Alpha η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Ο Ερντογάν είναι θρασύδειλος και έχει σχέση με την ανεκτικότητα. Εμείς έχουμε μοναδική διαφορά με την Τουρκία και αυτή είναι η υφαλοκρηπίδα. Ο όποιος διάλογος που θέλουν να μας σύρουν Αμερικανοί και Γάλλοι θα είναι μόνο για αυτό το θέμα. Δεν συζητάμε για τίποτα άλλο και αυτό αν η Τουρκία αποκλιμακώσει την ένταση. Το 2018, με το που αποπειράθηκε να εισέλθει τουρκικό πλοίο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κυνηγήθηκε και απετράπη η είσοδός τους. Αλλά τότε τα ελληνικά media ασχολούνταν με τον κ. Πολάκη. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις με την Τουρκία είναι συγκεκριμένες και τις απέδειξε στο πεδίο της αντιπαράθεσης. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονική… Όσον αφορά την Τουρκία, υπάρχει αντίληψη ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η θάλασσα ανήκει στα ψάρια, το βλέπουμε αυτό, εφόσον θα καθίσουμε να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης να συζητήσουμε ακόμα και για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, ο οποίος υπαναχώρησε από την εθνική γραμμή 40 ετών, που χάραξε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Χαρακτηριστική των εσωκομματικών αντιδράσεων ήταν η εκείνη του Νίκου Φίλη, ο οποίος κάλεσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις για τις εν λόγω δηλώσεις.

«Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν περιλαμβάνεται στην ηθική παράδοση της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, το να κατηγορείται κάποιος ή κάποια ως “άπατρις”. Αυτή η τακτική και αυτή η λέξη είναι εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς, απομεινάρι άλλης εποχής, το οποίο δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προσπαθήσει να αναβιώσει με τον αγώνα του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών», σημείωσε ο κ. Φίλης.

«Τέτοιοι χαρακτηρισμοί λοιπόν δεν ανήκουν σε μας. Ανήκαν, και δυστυχώς ανήκουν ακόμα, στο εμφυλιοπολεμικό οπλοστάσιο της Δεξιάς».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις. Έχει τη δική του αντίληψη για την εξωτερική πολιτική. Πολύ περισσότερο βέβαια, δεν είναι διεθνιστής. Αλλά ακόμα περισσότερο, δεν αποτελεί μομφή να είναι κανείς διεθνιστής! Έπαινος είναι! Η Αριστερά έχει χύσει αίμα υπερασπιζόμενη τις παραδόσεις του πατριωτισμού και διεθνισμού. Η κα Τζάκρη για αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις», υπογράμμισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαφείς αποστάσεις πήρε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως “απάτριδες” και “διεθνιστές”. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως «απάτριδες» και «διεθνιστές». Ο @syriza_gr καταγγέλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!

«Διαστρεβλώθηκε η κριτική μου»

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων η βουλευτής του κόμματος, με εντολή του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Τζάκρη με νέα δήλωσή της ισχυρίστηκε ότι οι χαρακτηρισμοί της ήταν στο πλαίσιο «ειρωνικού και εμφατικού λόγου».

Συγκεκριμένα στη δήλωσή της αναφέρει:

«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό».

«Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η κ. Τζάκρη.

ΝΔ: Θεατής ο Τσίπρας, μεγαλώνει η απόσταση από τη σοβαρότητα

Για «πολιτικούς απατεώνες» κάνει λόγο το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα.

«Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από την απαράδεκτη κα Τζάκρη. Ο κ. Τσακαλώτος παίρνει αποστάσεις από την χυδαία κεντρική γραμμή του κόμματος για πολιτικούς απατεώνες. Η Νεολαία τους παίρνει αποστάσεις από τη χρήση μάσκας στα σχολεία, στηρίζοντας τις καταλήψεις!»

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει σταθερά θεατής και η απόσταση που τους χωρίζει από τη σοβαρότητα, δυστυχώς για τη χώρα, μεγαλώνει», καταλήγει το σχόλιο της ΝΔ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Εμφανίστηκε δηλητηριώδες σκαθάρι στην Ελλάδα – Δείτε πώς είναι

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...