Θεοδωρικάκος: Οχυρώνεται ο Έβρος με ακόμη 250 συνοριοφύλακες – Υπάρχει ισχυρή απειλή

Μοιραστειτε το

«Η καρδιά της Ελλάδας “χτυπά” στον Έβρο, και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως συνεχίζει να υπάρχει μία πολύ ισχυρή απειλή σε βάρος της ασφάλειας της χώρας», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Θεοδωρικάκου

Για την «οχύρωση» του Έβρου και τις παράνομες μεταναστευτικές ροές που ενισχύονται από την πλευρά της Τουρκίας αλλά και για την εγκληματικότητα, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η καρδιά της Ελλάδας “χτυπά” στον Έβρο, και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως συνεχίζει να υπάρχει μία πολύ ισχυρή απειλή σε βάρος της ασφάλειας της χώρας», ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Mega το πρωί της Πέμπτης (8/9).

Τόνισε πως το πρόβλημα συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο και η ελληνική Αστυνομία καταβάλλει καθημερινά μεγάλη προσπάθεια για να το αντιμετωπίσει.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι την 31η Αυγούστου πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο στην Ελλάδα και φυσικά απετράπησαν από την ελληνική Αστυνομία» συμπλήρωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. καταβάλει μεγάλες προσπάθειες καθημερινά για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Σε ότι αφορά το σχέδιο «Ακρίτας» ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής Αστυνομίας που περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που ήδη εκδηλώνονται.

«Μέχρι σήμερα έχουν φτιαχτεί 37 χλμ φράχτη και είναι εφικτό να γίνουν άλλα 140 χλμ. Στα σημεία που υπάρχει φράχτης δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση» ανέφερε ο ίδιος.

«Είναι τα σύνορα της πατρίδας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ολόκληρου του Δυτικού Κόσμου. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα, στους ακρίτες μας, στην ελληνική Αστυνομία που εργάζονται τόσο σκληρά για να διαφυλάξουν τα σύνορά μας» προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις νέες προσλήψεις, ο υπουργός σημείωσε πως 250 νέοι συνοριοφύλακες προσλαμβάνονται και μέσα στους επόμενους μήνες θα αναλάβουν υπηρεσία.

700 νέοι αστυνομικοί στην Αττική

Ερωτώμενος για την αυξανόμενη εγκληματικότητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ο υπουργός τόνισε πως στόχος της Αστυνομίας είναι να βρίσκεται κοντά στους πολίτες, στις γειτονιές.

«Γι’ αυτό επιπροσθέτως παίρνουμε μια σειρά μέτρα ψηφιοποίησης υπηρεσιών, μέσα σε αυτόν τον μήνα αναμένεται οι αστυνομικοί να σταματήσουν να διακινούν να δικόγραφα και αυτό να γίνεται με ψηφιακή πλατφόρμα, που θα απελευθερώσει 1.500 αστυνομικούς» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Συνέχισε αποκαλύπτοντας πως το σύνολο των 700 νέων αστυνομικών που ολοκληρώνουν τις σπουδές και την εκπαίδευσή τους, θα κατευθυνθούν σε υπηρεσίες και αστυνομικά τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός έκανε δημόσια έκκληση εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να γίνουν ειρηνικές διαδηλώσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...