Θεοδωρικάκος: Μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% – 2.500 αστυνομικοί στους δρόμους της Αττικής

Μοιραστειτε το

«Οι αστυνομικοί συλλαμβάνει τους κακοποιούς όμως η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, η εγκληματικότητα μετά το τέλος της καραντίνας, αυξήθηκε, σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά και στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και επισήμανε πως «έχουμε ενισχύσει την παρουσία της ελληνικής αστυνομίας και στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας και σε ολόκληρη την Αττική».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο MEGA, ανέφερε πως καθημερινά 2.500 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών βρίσκονται στους δρόμους, δίπλα σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις γειτονιές.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική Αστυνομία κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά της, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και αυτό φάνηκε και το προηγούμενο Σάββατο» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, εκφράζοντας παράλληλα για άλλη μία φορά δημοσίως την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντέδρασαν οι δύο αστυνομικοί αλλά και ολόκληρη η ΕΛ.ΑΣ στη συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια.

«Οι αστυνομικοί συλλαμβάνει τους κακοποιούς όμως η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε πως από 1 Σεπτέμβρη μέχρι 30 Ιουνίου έχει μειωθεί κατά 30% η εγκληματικότητα, συγκριτικά με την ίδια εποχή πριν την καραντίνα του κορονοϊού.

Ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας στον Έβρο

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην κατάσταση στον Έβρο, όπου οι ροές των μεταναστών είναι πλέον μια καθημερινή απειλή στην περιοχή.

«Υπολογίζω ότι περίπου 1000 παράνομοι μετανάστες καθημερινά προσπαθούν να μπουν από τον Έβρο στην Ελλάδα, παράνομα. Η ελληνική Αστυνομία είναι εκεί, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο» ανέφερε, τονίζοντας στη συνέχεια πως από την αρχή του έτους έχουν αποτραπεί 90.000 εισαγωγές παράνομων μεταναστών και έχουν γίνει πάνω από 500 συλλήψεις παράνομων διακινητών.

Τέλος, ο υπουργός μιλώντας για την παρουσία της Αστυνομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια, δήλωσε πως οι ομάδες έχουν εκπαιδευτεί και είναι έτοιμες να κάνουν πράξη τον σχεδιασμό που έχει η ελληνική Αστυνομία, με το που ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...