Θεοδωρικάκος: Επιτυχία 100% στο σχέδιο για την τάξη και ασφάλεια στη ΔΕΘ

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο επιτυχημένο αποτέλεσμα του σχεδίου ασφαλείας για τη ΔΕΘ.

Για απόλυτη επιτυχία του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, όσον αφορά τη διαφύλαξη της τάξης και της ηρεμίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της ΔΕΘ, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status FM, αποδίδοντας αυτή την επιτυχία στην πολύ καλή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα, (αστυνομία, δήμο, περιφέρεια, εμπορικό σύλλογο) και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των αστυνομικών, αλλά και στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. «Υπήρξαν πάρα πολλές συγκεντρώσεις πολύ ανομοιογενών κοινών και διαδηλωτών. Το σχέδιο προέβλεπε να μη συναντηθούν όλοι αυτοί και να μην υπάρξουν επεισόδια. Επετεύχθη 100% γι’ αυτό δημοσίως θέλω να το αναδείξω ως ένα θετικό παράδειγμα συνεργασίας» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε και για τη σημασία που έχει η φετινή ΔΕΘ, η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα που από οικονομική άποψη μπορεί να προσδώσει νέα πολύ ισχυρή δυναμική στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση για την πορεία των εμβολιασμών τους στις τάξεις των αστυνομικών ο υπουργός απάντησε: «Όταν μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι υπηρετούν το ελληνικό κράτος, όπως είναι οι Έλληνες αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη ότι έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και επομένως έχουν πρόσθετη υποχρέωση να έχουν εμβολιασθεί. Η εικόνα που έχω [για τους εμβολιασμένους] μαζί με τους νοσήσαντες Αστυνομικούς είναι ότι είναι λίγο πάνω από 70%».

Τέλος, ερωτηθείς για τις ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου συμπληρώνοντας τα εξής: «Κανείς μας δεν δέχεται τα πανεπιστήμια να μην είναι χώρος με απόλυτη ασφάλεια για τους καθηγητές, για τους φοιτητές και για το προσωπικό των πανεπιστημίων. Η ελευθερία της έρευνας, η ελευθερία της γνώσης, η ελευθερία της επικοινωνίας έχουν ως αυτονόητη προϋπόθεση την ασφάλεια. Και αυτή την ασφάλεια θα πρέπει όλοι να συμβάλουν στο να υπάρξει. Και νομίζω ότι αυτό θα γίνει».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Η δυσάρεστη «έκπληξη» που αποκάλυψε το ΦΕΚ

Σοκ στη Νίκαια: 58χρονος έριξε οξύ στην πεθερά του – Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του – Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...