Θεοδωρικάκος για επιχείρηση στους Αγίους Αναργύρους: Οι αστυνομικοί έδρασαν με αυτοθυσία

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός άκουσε το σήμα από τους ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ., που δόθηκε για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν, όπως είπε, στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Για τους ηρωικούς αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την εμπλοκή τους στο περιστατικό πυροβολισμών στους Αγίους Αναργύρους, εξουδετερώνοντας τον επικίνδυνο κακοποιό, μίλησε ο υπουργός Προστασίας Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός άκουσε το σήμα από τους ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ., που δόθηκε για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν, όπως είπε, στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος μετέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται μέχρι και σήμερα οι δυο αστυνομικοί, ενώ τους επισκέφτηκε όπως γνωστοποίησε και το μεσημέρι της Κυριακής.

«Η ΕΛ.ΑΣ. δρα αποτελεσματικά, οι αστυνομικοί είναι εκπαιδευμένοι, δεν υπάρχει κανείς να πει γιατί πυροβόλησαν, εξουδετέρωσαν τον κακοποιό. Έδρασαν με αυτοθυσία», είπε μιλώντας στον ANT1, για την επιχείρηση των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι, οι δράστες ήταν σεσημασμένοι που είχαν αφεθεί ελεύθεροι, είπε πως, «πράγματι, η Αστυνομία συλλαμβάνει κάποιους με μικροποσότητες, αυτοί οι τύποι ήταν συμμοριών, μαφιόζικων καταστάσεων. Η Αστυνομία, όμως, έχει κάνει το καθήκον της και σε αυτήν την υπόθεση».

«Να δοθεί οριστικό τέλος σε όλες αυτές τις καταστάσεις, δεν γίνεται. Οι βίαιες και ακραίες συμπεριφορές έχει εκτοξευτεί σε όλο τον κόσμο», είπε ερωτηθείς για το πότε θα τελειώσει η έξαρση της εγκληματικότητας.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη δουλειά του αστυνομικού «ό,τι πιο δύσκολο υπάρχει, ρισκάρεις τη ζωή σου από τη μία στιγμή στην άλλη» και τόνισε ότι οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. χρειάζονται αναγνώριση και από την κοινωνία.

Τέλος, σημείωσε πως, τα στοιχεία δείχνουν σταδιακή μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.

«Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν συλληφθεί στην Αθήνα πάνω από 400 παράνομοι μετανάστες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...