Θα αυτοανακηρυχθεί ο Τραμπ νικητής των εκλογών;

Μοιραστειτε το

Θα αυτοανακηρυχθεί ο Τραμπ νικητής των εκλογών χωρίς να περιμένει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων; Αυτο υποστηρίζουν δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ. 

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εικάζεται ότι θα αυτοανακηρυχθεί νικητής το βράδυ των εκλογών εάν είναι προσωρινά μπροστά στην καταμέτρηση των ψήφων» υποστηριζει η αμερικανική ιστοσελίδα Axios.com, αλλά αναδημοσιεύει και το CNN επικαλούμενο συμβούλους του Αμερικανού προέδρου .

Το ιστορικό είναι ότι λόγω της πανδημίας πάνω απο 90 εκατομμύρια Αμερικανοί εχουν ηδη ψηφίσει με επιστολική ψήφο – αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της χωρας. Το πρόβλημα είναι ότι, κατά πάσα πιθανότητα, σε ορισμένες από τις «αμφίρροπες πολιτείες», οι επιστολικές ψήφοι θα αργησουν να καταμετρηθούν ισως και μερικες ημέρες μετά τις εκλογές . Αυτό θα συμβεί για παράδειγμα στην Πενσυλβάνια, μια πολιτεία που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά  . 

Η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων μπορεί να ξεκινήσει μόνο την ημέρα των εκλογών.

Είναι επομένως πιθανό ο πρόεδρος Τραμπ, να προηγείται  προσωρινά το βράδυ της Τρίτης, αλλά το προβάδισμά του να εξαφανιστεί τις επόμενες ημέρες με την ολοκλήρωση της καταμετρησης των επιστολικών ψήφων, στις οποίες,σύμφωνα με εκτιμησεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων, ο Δημοκρατικος υποψηφιος Τζο Μπάντεν έχει σαφές προβάδισμα.

Αυτό θα σήμαινε μια περίοδο αβεβαιότητας, κατά την οποία, οι Δημοκρατικοί φοβούνται ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο προεδρος Τραμπ.

Ο αμερικανός προεδρος  ισχυρίζεται εδώ και μήνες χωρίς αποδείξεις ότι στην ψηφοφορία μέσω του ταχυδρομείου μπορει να υπάρξει εκτεταμένη νοθεία και ότι οι Δημοκρατικοί  θέλουν να «κλέψουν» τις εκλογές. Σε αρκετές πολιτείες, οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν -χωρίς επιτυχία- νομικά μέτρα εναντίον αυτού του μέτρου.

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...