Θέλουν να βάλουν «ταφόπλακα» στα Δημοτικά Ιατρεία Αγίας Παρασκευής

Μοιραστειτε το

 

“AΛΛΑΖΟΥΜΕ”: Ο γιατρός-δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς θεωρεί ότι δεν τα χρειάζεται η κοινωνία!

 

Μέρα με τη μέρα η διοίκηση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά δείχνει να αγνοεί όλο και περισσότερο τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, κάτι που αποτυπώνεται με μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Δημοτικά Ιατρεία στην πόλη μας, τα οποία ο δήμαρχος αντιμετωπίζει ξεκάθαρα σα «βαρίδια», γι’ αυτό και τα αφήνει να απαξιωθούν, ώστε μετά να έρθει και να βάλει το «λουκέτο»…

Το απέδειξε ξεκάθαρα με την παντελή απουσία εκπροσώπου της δημοτικής αρχής στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης 21/1 που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού για το μέλλον των Δημοτικών Ιατρείων στον Δήμο. Το επιβεβαίωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 27/1, όταν, για να δικαιολογήσει το «λουκέτο» στα Δημοτικά Ιατρεία στο Κοντόπευκο, αλλά και την υποβάθμιση των υπηρεσιών στις αντίστοιχες δομές στον Τσακό, μίλησε για «χαμηλή επισκεψιμότητα» και «προβλήματα συνταγογράφησης». Για να προσθέσει, σε ένα… κρεσέντο συντηρητισμού, ότι είναι υποχρέωση του κράτους, και όχι των δήμων, να φροντίζει για την υγεία των πολιτών. Να θυμίσουμε μόνο, ότι ο κ. Ζορμπάς είναι γιατρός!

Ως δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» επισκεφθήκαμε την Τετάρτη 20/1, μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, το ΚΑΠΗ της οδού Μπουμπουλίνας όπου έχουν μεταφερθεί προσωρινά(;) τα Δημοτικά Ιατρεία του Τσακού. Η εικόνα που αποκομίσαμε είναι αυτή της πλήρους εγκατάλειψης της δομής.

Ακριβώς αντίθετη από αυτή που αντικρίσαμε στην επίσκεψή μας, την αμέσως επόμενη μέρα (Πέμπτη 21/1), μαζί με το προεδρείο του Συλλόγου Τσακού, στα Δημοτικά Ιατρεία Παπάγου-Χολαργού. Ο γειτονικός Δήμος έχει καταφέρει και να λειτουργεί υποδειγματικά τις αντίστοιχες δομές του.

Αλλά το πρόβλημα στην Αγία Παρασκευή δεν είναι ούτε η χαμηλή επισκεψιμότητα στα Δημοτικά Ιατρεία (φανταζόμαστε ότι δεν λιγόστεψαν οι συμπολίτες που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες τους), ούτε οι άλλες δικαιολογίες που προβάλλει η διοίκηση Ζορμπά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πιστεύει στον θεσμό. Δεν πιστεύει ότι οι δήμοι μπορούν και πρέπει να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δεν πιστεύει ότι μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον τομέα της προληπτικής ιατρικής και της αγωγής υγείας.

Κι όμως, από το 2011, με εισήγηση του πρώην δημοτικού συμβούλου και προέδρου των Δημοτικών Ιατρείων Μιχάλη Γαβρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής είχε εγκρίνει, με την 367/2011 Απόφασή του, τη μετεξέλιξη των συγκεκριμένων δομών σε κέντρα προληπτικής ιατρικής και αγωγής υγείας. Μεσολάβησαν, όμως, οι δύο άγονες θητείες, των κ.κ. Β. Ζορμπά και Γ. Σταθόπουλου, για να υποβαθμίσουν τον ρόλο τους. Και τώρα, στη δεύτερη θητεία του, ο κ. Ζορμπάς έρχεται να βάλει την τελική «ταφόπλακα».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», Γιάννης Μυλωνάκης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην έλλειψη οράματος από πλευράς της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τα Δημοτικά Ιατρεία, αλλά και στην άκρως συντηρητική αντίληψη του δημάρχου για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι συγκεκριμένες κοινωνικές δομές.

Ως παράταξη θα αντιταχθούμε με όλες τις δυνάμεις μας σε κάθε σχέδιο υποβάθμισης του ρόλου και της αποστολής των Δημοτικών Ιατρείων, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία όπου η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε, με το πιο τραγικό τρόπο, τα μεγάλα κενά που έχει η χώρα μας στον υγειονομικό τομέα.

Καλούμε δε τον κ. Ζορμπά, αντί να υποβαθμίζει καθημερινά τα Δημοτικά Ιατρεία με το τελικό στόχο το κλείσιμό τους, να κινητοποιηθεί στην κατεύθυνση της διατήρησης του θεσμού και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, ώστε να επιτελέσουν τον σημαντικό κοινωνικό ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα