Θάνος Πλεύρης: Το ΕΣΥ αντέχει, δεν πρόκειται να κλείσουμε – Μέτρα μόνο για μη εμβολιασμένους

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει την επιβολή κανενός τύπου lockdown, τονίζοντας ότι ενδεχόμενα νέα μέτρα θα κινηθούν στην λογική του περιορισμού των μη εμβολιασμένων

Καμία σκέψη για ολικό lockdown ή παρεμφερή μέτρα, δεν υπάρχει στο στρατηγείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υπουργός Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος τόνισε ότι όλες οι χώρες αυτή την περίοδο στην Ευρώπη δέχονται μεγάλη πίεση. «Η πανδημία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ενισχύοντας το ΕΣΥ. Η Γερμανία υποχρεώνεται να ζητήσει βοήθεια από άλλες χώρες κάτι που δείχνει ότι όλα τα κράτη πιέζονται».

Αναφορικά με τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα (22/11) και περιορίζουν την κινητικότητα των μη εμβολιασμένων ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν είναι τιμωρητικά, παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν ότι αυτή η κατηγορία πολιτών είναι που κινδυνεύει περισσότερο. «Η κατάσταση στις κλίνες ΜΕΘ μας δείχνουν ότι το 85% προέρχονται από τους ανεμβολίαστους, ενώ το 27% ενηλίκων δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί».

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου (20/11) στον ΣΚΑΪ, ότι όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση θα λαμβάνονται αντίστοιχα μέτρα -για μη εμβολιασμένους-, καθώς επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην φτάσει στον πλήρη αποκλεισμό των πολιτών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά και να μην προχωρήσει σε ένα ακόμη καθολικό lockdown. «Eμεις αυτή τη στιγμή, ακόμη και στις πιο πιεσμένες περιοχές βλέπουμε ότι το ΕΣΥ αντέχει. Αντέχει το σύστημα, δεν πρόκειται να κλείσουμε».

Αναφορικά με τους νεκρούς και τον μεγάλο αριθμό που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε, «οι νεκροί συμπολίτες μας είναι σε συνάρτηση με την εμβολιαστική κάλυψη που υπάρχει. Από τη στιγμή που περιορίζουμε την κινητικότητα στην ουσία λειτουργούμε προστατευτικά. Δεν υπάρχει λογική να περιορίσουμε ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο και δεν κινδυνεύουν τόσο πολύ».

«Στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, δεν εξετάζονται περαιτέρω μέτρα», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, ενώ αναφορικά με την χρήση της μάσκας συμπλήρωσε, «αυτό που ισχύει είναι ότι στους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός. Η μάσκα δεν έχει πάψει να είναι υποχρεωτική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα

Η Ιωάννα έδειξε για πρώτη φορά τα εγκαύματά της και τα ρούχα που φόραγε την ημέρα της επίθεσης

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς – «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...