Θάνατος Βαλυράκη: «Θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος» διαβεβαιώνει ο Γ. Πλακιωτάκης

Μοιραστειτε το

Επικοινωνία είχε ο Γιάννης Πλακιωτάκης με την Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, η οποία σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας ζήτησε η υπόθεση του θανάτου του συζύγου της να εξεταστεί ως ενδεχόμενη  ανθρωποκτονία.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην κ. Βαλυράκη, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου του συζύγου της.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να ληφθεί γενετικό υλικό από την προπέλα του φουσκωτού του Σήφη Βαλυράκη, προκειμένου να προχωρήσουν οι έρευνες για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα μάρτυρας έχει προσέλθει στις Αρχές και έχει καταθέσει όσα είδε και άκουσε κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη είχε αναφέρει ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες για εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του συζύγου της, ζητώντας άμεσα ενέργειες ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν.

Η κυρία Βαλυράκη ανέφερε ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέλλει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου.

«Είχε διαπληκτισμό με ψαρά, τον έριξε στη θάλασσα»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη Γιώργος Σπύρου δήλωσε στο Mega ότι υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες για την ύπαρξη επαγγελματικού αλιευτικού στην περιοχή την κρίσιμη χρονική στιγμή.

Κατά τις μαρτυρίες αυτές, ο επαγγελματίας ψαράς λογομάχησε με τον πρώην υπουργό, καθώς του ζήτησε να απομακρυνθεί από την περιοχή, κάτι που ο Σήφης Βαλυράκης αρνήθηκε.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, το αλιευτικό σκάφος έκανε περιστροφές γύρω από το φουσκωτό του Βαλυράκη, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος κυματισμός και ως επακόλουθο ο πρώην υπουργός έπεσε στην θάλασσα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας μετέφερε και την πληροφορία ότι η προπέλα που χτύπησε τον Σήφη Βαλυράκη ήταν του επαγγελματικού αλιευτικού και όχι του φουσκωτού.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σπύρου, ο μάρτυρας έχει καταθέσει ήδη στις Αρχές και πως έχει περιγράψει τα χαρακτηριστικά του επαγγελματικού σκάφους.

Η η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες.

Η επιστολή της κυρίας Βαλυράκη

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...