Η Washington Post «ψηφίζει» Μπάιντεν

Μοιραστειτε το

Ανοιχτά θέση υπέρ του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου πήρε η εφημερίδα Washington Post, η οποία σε άρθρο γνώμης, χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ «τον χειρότερο πρόεδρο της σύγχρονης εποχής».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η φημισμένη αμερικανική εφημερίδα παίρνει θέση στις προεδρικές εκλογές. Το 2016 είχε διατυπώσει τη στήριξή της στη Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα είναι ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, που για τον Αμερικανό πρόεδρο και δισεκατομμυριούχο, είναι κάτι σαν «μαύρο πρόβατο» και από τους βασικούς επικριτές του. 

Να σημειώσουμε πάντως ότι πολλές μεγάλες εφημερίδες των ΗΠΑ, όπως η Chicago Tribune, οι Los Angeles Times και άλλες έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στον Τζο Μπάιντεν, με τους New York Times προς το παρόν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Στο άρθρο με τίτλο «Joe Biden for president» (Τζο Μπάιντεν για πρόεδρος – συνηθισμένο σύνθημα των προεκλογικών εκστρατειών στις ΗΠΑ), που υπογράφει η συντακτική ομάδα της εφημερίδας, η Washington Post εκτιμά πως ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ηλικίας 77 ετών, «έχει όλα τα προσόντα, λόγω της ιδιοσυγκρασίας και της εμπειρίας του, για να διαχειριστεί τις κολοσσιαίες προκλήσεις» των επόμενων τεσσάρων ετών.

Και σημειώνει ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διεκδικεί νέα θητεία στο σταυροδρόμι ιστορικών κρίσεων: της πανδημίας Covid-19 που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και έχει επιφέρει σκληρό πλήγμα στην οικονομία, όπως και του κύματος οργής εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Κι επιπλέον, σε παγκόσμια κλίμακα, με τον «αυταρχισμό» σε πλήρη άνοδο μπροστά σε μια «οπισθοχώρηση της δημοκρατίας» κι έναν «πλανήτη σε κίνδυνο λόγω της κλιματικής αλλαγής», υπογραμμίζει η εφημερίδα. Όλες αυτές οι κρίσεις «δημιουργήθηκαν, οξύνθηκαν ή αμελήθηκαν» από τον Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει.

«Προκειμένου να διώξουν τον χειρότερο πρόεδρο στη σύγχρονη εποχή, πολλοί ψηφοφόροι θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τον οποιοδήποτε», τονίζει η Washington Post, καθώς οι κάλπες της 3ης Νοεμβρίου μοιάζουν πάνω απ’ όλα με ένα δημοψήφισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όμως, «ευτυχώς», οι ψηφοφόροι δεν θα χρειαστεί να «χαμηλώσουν τα κριτήριά τους» την 3η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, που επισημαίνουν πόσο μεγάλη είναι η εμπειρία του Τζο Μπάιντεν στη διακυβέρνηση, ως πρώην δεξιού χεριού του Μπαράκ Ομπάμα. Υπενθυμίζουν ότι Ομπάμα και Μπάιντεν ανέλαβαν το 2009, μεσούσης της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, και τον ρόλο του πρώην γερουσιαστή Μπάιντεν στις διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για την επίτευξη ενός σχεδίου διάσωσης της οικονομίας.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ήταν επίσης ικανός να «τοποθετήσει καλύτερα τις ΗΠΑ ως έναν καπιταλιστικό ανταγωνιστή απέναντι στην Κίνα», ανανεώνοντας τις διεθνείς συμμαχίες που έβλαψε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...