Η Optima Bank στηρίζει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος «Εξωστρέφεια» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στηρίζει η Optima bank, χρηματοδοτώντας τες μέσω του προγράμματος «Εξωστρέφεια», με προνομιακό επιτόκιο και ανακυκλούμενο όριο ανά επιχείρηση έως 1.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για μηχανισμό που συνδυάζει χρηματοδότηση και ασφάλιση, δίνοντας πολύτιμη «ανάσα» ρευστότητας στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Τα δάνεια θα χορηγούνται μέσω της ασφάλισης που παρέχει ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, οι οποίες αφορούν το 80% της ονομαστικής αξίας τιμολογίων εξαγωγής.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Optima bank, Δημήτρης Κυπαρίσσης, η τράπεζα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της υγιούς, εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και η συμφωνία αυτή θωρακίζει τη λειτουργία των εξαγωγικών επιχειρήσεων και επενδύει στη βιωσιμότητά τους.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΟΑΕΠ, Γρηγόρης Σταματόπουλος, σημείωσε ότι το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα χρηματοδοτικά και ασφαλιστικά εργαλεία, που «ακουμπάει» στις πραγματικές ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων και δημιουργεί ένα «δίχτυ ασφαλείας» γύρω από τη δραστηριότητά τους, ειδικά σε αυτή την περίοδο παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα