Η Aegean ευελπιστεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ώστε να «ξεκλειδώσει» η κρατική ενίσχυση | newsbreak

Μοιραστειτε το

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, κατά τουλάχιστον 60.000.000 ευρώ, ώστε να «ξεκλειδώσει» και η κρατική ενίσχυση των 120.000.000 ευρώ, προωθεί η διοίκηση της Aegean.

Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρία, στις 12 Μαρτίου 2021 συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με αντικείμενο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τον περιορισμό ή κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία έχει συμφωνήσει με την Κομισιόν να λάβει ενίσχυση 120.000.000 ευρώ από το Δημόσιο, σε αντιστάθμισμα των ζημιών που έχει υποστεί από τα μέτρα περιορισμού των πτήσεων λόγω της πανδημίας.

Προϋπόθεση

Για να δοθεί η ενίσχυση, προϋπόθεση είναι να εισφέρουν σε αύξηση κεφαλαίου τουλάχιστον 60.000.000 ευρώ οι μέτοχοι της εταιρίας. Προβλέπεται, επίσης, ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα λάβει από την εταιρία ελεύθερα μεταβιβάσιμους τίτλους παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης (σ.σ.: warrants) κοινών μετοχών της Aegean. Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο νόμος 4772/2021 καθιστά δύσκολη την άσκηση των δικαιωμάτων από το Δημόσιο, ώστε τελικά να λάβει μετοχές που θα αντιστοιχούν σε 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της αεροπορικής εταιρίας.

Από την ανακοίνωση της εταιρίας αφήνονται ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμμετοχή των παλαιών μετόχων στην αύξηση κεφαλαίου, αφού το διοικητικό συμβούλιο ζητεί εξουσιοδότηση για τον περιορισμό ή και την κατάργηση των δικαιωμάτων των παλαιών μετόχων.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα