Η ώρα για τις σπουδές που αλλάζουν το μέλλον μας είναι… τώρα!

Μοιραστειτε το

Η εκπαίδευση και η ευκαιρία για σπουδές, η ευκαιρία για ανώτατη μόρφωση είναι για κάθε άνθρωπο ο τρόπος για να αλλάξει τη ζωή του και να προχωρήσει στο μέλλον. Είναι η κινητήριος δύναμη που τον ωθεί να χτίσει το δικό του αύριο, με βάση τις επιθυμίες του, τα όνειρά του, τα θέλω και τα πιστεύω του. 

Αυτή η κομβική στιγμή για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που είναι γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες, έρχεται συνήθως κάποιον Σεπτέμβριο: Τότε που το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά, τότε που ξεκινά ουσιαστικά το επόμενο κεφάλαιο της ζωής, η ενηλικίωση.

Η αλήθεια είναι όμως πως αυτός ο χρονικός προσδιορισμός, ο Σεπτέμβριος, ίσως να μην διευκολύνει κάποιους, καθώς αποτελεί μια «προθεσμία» που μπορεί να χαθεί για διάφορους λόγους. Κατά βάση, μάλιστα, το να χαθεί αυτή η προθεσμία δεν είναι «απλή υπόθεση», καθώς συνεπάγεται την απώλεια τουλάχιστον του πρώτου εξαμήνου των σπουδών – εάν όχι του πρώτου έτους συνολικά.

Δεν είναι όμως ο Σεπτέμβριος ο αποκλειστικός «μονόδρομος» για την έναρξη των σπουδών ενός νέου που ονειρεύεται να σπουδάσει και να χτίσει το μέλλον του πάνω στα πιο γερά θεμέλια που μπορεί. Διότι, υπάρχει γι’ αυτόν μία ακόμα ευκαιρία, ένας ακόμα ανοιχτός δρόμος.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...