Η Φώφη Γεννηματά, το τραγικό παιχνίδι της μοίρας και τα προφητικά της λόγια

Μοιραστειτε το

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει ο πρόωρος χαμός της Φώφης Γεννηματά. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αλλά και απλοί πολίτες εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, εξάροντας το μεγαλείο ψυχής και τη γενναιότητα που επέδειξε μέχρι το τέλος η Φώφη Γεννηματά.

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο κορίτσι από τους Αμπελόκηπους που ήξερε να δίνει μάχες και να της κερδίζει. Η Φώφη Γεννηματά «έφυγε» σήμερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, νικήθηκε από το καρκίνο, σε ηλικία μόλις 55 ετών, ενώ επτά μήνες πριν είχε χάσει τη μάχη με την επάρατη νόσο η σύζυγός του, Κάκια, σε ηλικία 54 ετών. Ο Γιώργος Γεννηματάς πάλεψε με τον καρκίνο δύο χρόνια και η Κάκια Βέργου δέκα.

Μάλιστα σε συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά είχε αναφερθεί σε αυτό το γεγονός, αλλά και στο ότι οι γονείς της έφυγαν σε μικρό χρονικό διάστημα ο ένας από τον άλλον. «Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από 13 χρόνων. Μια ζωή μαζί», είχε πει σε συνέντευξη της στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» η Φώφη Γεννηματά.

Ο καρκίνος της χτύπησε την πόρτα το 2008 σε ηλικία 44 ετών, 14 χρόνια μετά τον θάνατο των γονέων της. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση λόγω καρκίνου του μαστού και όπως εξομολογήθηκε η ίδια, η μικρή της κόρη ήταν μόλις δύο ετών. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου», είχε δηλώσει για εκείνη την περίοδο της ζωής της.

Η Φώφη Γεννηματά δεν δίστασε από την πρώτη στιγμή να αναφερθεί δημοσίως στο πρόβλημα της υγείας της και ότι παλεύει με τον καρκίνο. Η ίδια μίλησε ανοιχτά και μάλιστα χρησιμοποιώντας ξεκάθαρα τη λέξη καρκίνος και όχι επάρατη νόσο.

Σε μία συνέντευξή της είχε εξομολογηθεί: «Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη καρκίνος. Είχε καρκίνο στο μαστό. Ήταν ένα στίγμα για όλη την οικογένεια. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να μιλήσω στη συνέχεια εγώ ήταν γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε. Δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις».

Η ίδια συνέχισε: «Δεν νιώσαμε ποτέ στο σπίτι ότι είχαμε έναν άρρωστο άνθρωπο. Η μητέρα μου είχε μια δίψα για τη ζωή που μας τη μετέδωσε. Χόρευε μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμα και όταν της ήταν πολύ δύσκολο. Κανένας όμως δεν καταλάβαινε πόσο δύσκολο της ήταν. Όλα αυτά είναι πράγματα που εμένα με έχουν στιγματίσει. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο αυτό που βιώσαμε. Ειδικά για εμένα γιατί δεν είχα αποκτήσει τα δικά μου παιδιά. Βυθίζεσαι. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον θάνατο και την οργή που φέρνει για την απώλεια».

Σε άλλη συνέντευξή της στο περιοδικό «Hello», η Φώφη Γεννηματά είχε περιγράψει τις δύσκολες ώρες που βίωσε με τους γονείς της. «Όταν έμπαινε στο χειρουργείο ο πατέρας μου, μου είπε ότι είδε όλη του τη ζωή να περνά από μπροστά του, τη μητέρα μου όταν γνωρίστηκαν σε μια βάρκα στη Σύμη, τα παιδιά του, τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πολιτικής του διαδρομής και ιδιαίτερα μια εμπειρία ζωής στα Κουφονήσια, που πήγε πριν φτάσει το ηλεκτρικό, με απλούς ανθρώπους που είχαν μια σοφία που τον άγγιξε, το ΕΣΥ, όπου έλεγε ότι άφησε ένα κομμάτι από την ψυχή του, και την Αυτοδιοίκηση που ερωτεύτηκε. Η αισιοδοξία που ξεπηδούσε από τα λόγια του με συντροφεύει μέχρι σήμερα».

Μιλώντας με θάρρος και για τον καρκίνο του μαστού είχε πει ότι «έχει περίπου μετατραπεί σε μια χρόνια νόσο και είναι κρίμα μια γυναίκα να μην τα καταφέρει, γιατί θα καταρρεύσει ψυχολογικά. Πρέπει να σπάσουμε το ταμπού και το στίγμα και πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε. Παλεύεται τελικά».

Όμως οι τραγικές συμπτώσεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα 25 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα του καρκίνου του μαστού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός – Λέκκας στο Newsbomb.gr: Ο λόγος που έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η «άγνωστη» Φώφη Γεννηματά και η κατάρα του καρκίνου που ταλαιπώρησε την οικογένειά της

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...