Η φρεγάτα «Ύδρα» στην αποστολή EMASOH/AGENOR στην Αραβική Θάλασσα

Μοιραστειτε το

Η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, κατά την διάρκεια του επανάπλου της από τον λιμένα του Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), σε συνεργασία με τη γαλλική φρεγάτα FS Guepratte, συμμετείχε στην αποστολή EMASOH/AGENOR (European led Maritime Situation Awareness in the Straight of Hormuz), σε ρόλο associated support, στην περιοχή της Αραβικής Θάλασσας.

Η συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το ΓΕΕΘΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνεργασία περιλάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς, καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών, συμβάλλοντας στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών μονάδων, στο πλαίσιο της εν λόγω αποστολής.

Η EMASOH/AGENOR είναι αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία συμμετέχουν οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Πορτογαλία).

Η αποστολή έχει σκοπό την ασφαλή και ελεύθερη διέλευση των εμπορικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο, στα Στενά του Ορμούζ και στον Κόλπο του Ομάν.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στην εν λόγω αποστολή με πολεμικό πλοίο, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2020 συνεισφέρει έναν αξιωματικό στο επιτελείο αυτής, το οποίο έχει την έδρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...