Η φον ντερ Λάιεν επιμένει ότι θα εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων Ευρωπαίων έως το τέλος καλοκαιριού

Μοιραστειτε το

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε σήμερα τον στόχο της να εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων έως «το τέλος του καλοκαιριού», μετά την ανακοίνωση για μια αύξηση 30% στο πρώτο τρίμηνο των παραδόσεων εμβολίων από την AstraZeneca, η οποία είχε προηγουμένως κάνει λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις.

«Θέλουμε το 70% των ενηλίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν εμβολιαστεί έως τα τέλη του καλοκαιριού», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, επιβεβαιώνοντας τον στόχο αυτό που είχε ανακοινώσει τη 19η Ιανουαρίου.

Επιπλέον, η επικεφαλής της Κομισιόν απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε αγώνα ταχύτητας για να εμβολιάσει τον πληθυσμό της κατά του νέου κορονοϊού πιο γρήγορα από άλλες χώρες, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία σε αυτό το στάδιο της πανδημίας.

«Νομίζω ότι ο μοναδικός αγώνας ταχύτητας στον οποίο βρισκόμαστε είναι εκείνος ενάντια στον ιό και ενάντια στον χρόνο», είπε η φον ντερ Λάιεν στη γερμανική τηλεόραση, προσθέτοντας πως συμφώνησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι η παραγωγή εμβολίων από τη Βρετανία και την ΕΕ θα διανεμηθεί και στις δύο περιοχές.

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: 40.000.000 δόσεις θα παραδώσει η AstraZeneca το πρώτο τρίμηνο

40.000.000 δόσεις αναμένεται να παραδώσει στην ΕΕ η AstraZeneca το πρώτο τρίμηνο όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Αρχικά, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε παραδόσεις μειωμένες κατά 60% από τα 80.000.000 που αναμένονταν μέχρι το τέλος Μαρτίου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και πίεση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε να διασφαλίσει τις δόσεις τις οποίες έχει προαγοράσει.

Ειδικότερα, πριν από λίγο η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Προχωράμε στα εμβόλια. Η AstraZeneca θα παραδώσει 9 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο (συνολικά 40 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Η εταιρεία θα επεκτείνει επίσης την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...