Η υπόθεση των υποκλοπών τώρα αρχίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν την υπόθεση των υποκλοπών να «σβήσει» μέσα στο καλοκαίρι, ούτε και να τελειώσει με μια «συγνώμη» του πρωθυπουργού προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένο να πάει την ιστορία μέχρι τέλους, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος θα ανοίξει ξανά μετά τις εκλογές.

Το συμπέρασμα που προέκυψε στην Κουμουνδούρου, χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε τα πάντα για τις παρακολουθήσεις -και κυρίως εκείνης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-, λέει ψέματα και «θυσίασε» δύο στενούς του συνεργάτες, τον Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Παναγιώτη Κοντολέων, για να διασωθεί ο ίδιος.

Το είπε, άλλωστε, ξεκάθαρα και ο Αλέξης Τσίπρας, στη δήλωση που έκανε το απόγευμα του Σαββάτου. «Δήθεν δεν ήξερε, ενώ ο ίδιος άλλαξε το νόμο ώστε να μην επιτρέπεται στην ΑΔΑΕ να πει σε κάποιον ότι παρακολουθήθηκε κι αυτό μόλις του έγινε γνωστή η πρώτη καταγγελία. Δεν ήξερε, ενώ είχε αναλάβει από την πρώτη μέρα ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ. Δεν ήξερε και τι νομοθετούσε; Ποιος μπορεί να τον πιστέψει;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεγάλο, όμως, θέμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι το τι γίνεται από εδώ και εμπρός. Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι το Μαξίμου θα προσπαθήσει να κλείσει άρον, άρον την υπόθεση, με μια «συγνώμη» που θέλει να ζητήσει -σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής- ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και με μια άρπα κόλα εξεταστική επιτροπή, στην οποία η Νέα Δημοκρατία θα έχει την πλειοψηφία.

«Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να το σκοτάδι να καλύψει τα πάντα. Ακόμα και αν χρειαστεί να περιμένουμε την επόμενη Βουλή», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να ανοίξει ξανά τον φάκελο μετά τις εκλογές – όταν και πιστεύει ότι θα υπάρχει άλλη κυβέρνηση, με πλειοψηφία των προοδευτικών δυνάμεων- για να συσταθεί προανακριτική επιτροπής, που θα ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, αποδίδοντας ακόμα και ποινικές ευθύνες.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...