Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί πράσινες επενδύσεις της National Energy Holdings

Μοιραστειτε το

Η Τράπεζα Πειραιώς, χρηματοδοτεί την National Energy Holdings, διεθνή επενδυτή στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την κατασκευή πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 24 MW.

H National Energy, με έδρα το Λονδίνο, χρηματοδοτείται από αμερικανικά κεφάλαια και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία έργων ΑΠΕ, με έμφαση σε φωτοβολταϊκά πάρκα και ανεμογεννήτριες. Σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιεί την πρώτη της επένδυση στην Ελλάδα σε πέντε φωτοβολταϊκά πάρκα, τα οποία θα κατασκευαστούν στην Κεντρική Ελλάδα.

Η χρηματοδότηση της συναλλαγής, ύψους 22 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στην στρατηγική της Τράπεζας για τη στήριξη πράσινων επενδύσεων και τη χρηματοδότηση έργων που συμβάλλουν στη μετάβαση στη βιώσιμη οικονομία.

Όπως επισημαίνει η κυρία Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Επικεφαλής του Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, “Η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει κοντά στους πελάτες της και τους παρέχει στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, τις κατάλληλες λύσεις για να προχωρήσουν σε επενδύσεις με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την κοινωνία, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό της. Ειδικά στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Τράπεζα διατηρεί την ηγετική της θέση, έχοντας χρηματοδοτήσει χαρτοφυλάκιο που υπερβαίνει σε δυναμικότητα τα 1,7 GW και διευρύνει τη δραστηριότητά της, ενθαρρύνοντας τους πελάτες της για επενδύσεις και ενέργειες που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη”.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...