Η Τουρκία «κόβει» τις διαφημίσεις στα μέσα κοινωνική δικτύωσης

Μοιραστειτε το

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Turkish Presidency via AP, Pool

Ακόμη ένα μέτρο με στόχο την περαιτέρων φίμωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τέθηκε σήμερα σε εφαρμογή στην Τουρκία, καθώς βάσει νέας νομοθεσίας μπορεί να επιβάλει την απαγόρευση διαφημιστικών καταχωρίσεων στις πλατφόρμες Twitter, Periscope και Pinterest ή ακόμη και να τις αφαιρέσει.

Η νέας νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στοχεύει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς δεν συμμορφώνονται στην απαίτηση από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να διορίζουν νομικούς εκπροσώπους στη χώρα. Χθες Δευτέρα, η Facebook Inc, ακολουθώντας άλλες εταιρείες, έκανε γνωστό ότι θα διορίσει αντιπρόσωπο στη χώρα. Η πλατφόρμα βίντεο YouTube, επίσης, ανακοίνωσε πριν από έναν μήνα ότι αποφάσισε να διορίσει αντιπρόσωπο στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι τους προηγούμενους μήνες επιβλήθηκαν πρόστιμα σε Facebook, YouTube και Twitter επειδή δεν συμμορφώνονταν προς την τουρκική νομοθεσία. Όσες εταιρείες εξακολουθήσουν να μη συμμορφώνονται θα δουν το εύρος ζώνης τους να μειώνεται κατά 90%, δηλαδή ουσιαστικά κόβεται η πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.

Οι επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν καταγγέλλουν ότι η νομοθεσία αυτή έχει απώτερο στόχο να φιμωθεί κάθε διαφωνία. Η νέα νομοθεσία επιτρέπει στις αρχές να αφαιρούν περιεχόμενο από τις ψηφιακές πλατφόρμες, αντί να αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτό, όπως έκαναν στο παρελθόν. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχία, καθώς ολοένα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στρέφεται στο διαδίκτυο, με δεδομένο τον ασφυκτικό έλεγχο της Άγκυρας στο πεδίο των μέσων ενημέρωσης.

Η Twitter Inc, η υπηρεσία απευθείας μετάδοσης ήχου και βίντεο Periscope, που ανήκει στην πρώτη, και η εφαρμογή Pinterest, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να μοιράζεται φωτογραφίες, δεν έχουν σχολιάσει την απόφαση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...