Η Συρία αντιστέκεται στο αμερικανο-ισραηλινό σχέδιο διαμόρφωσης του αραβικού κόσμου | newsbreak

Μοιραστειτε το

Κόντρα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου βρίσκεται -με αμερικανική… αρωγή- σε εξέλιξη, επιχείρηση εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με χώρες του αραβικού κόσμου, η Συρία επιμένει!

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Δαμασκός απορρίπτει οποιαδήποτε συμφωνία σύναψης επίσημων σχέσεων με το Ισραήλ, τονίζοντας ότι αυτές βλάπτουν τα αραβικά ζητήματα και προπαντός το Παλαιστινιακό.

«Προηγούμενη εμπειρία έδειξε ότι η εξομάλυνση και η υπογραφή συνθηκών και συμφωνιών το μόνο που έκανε ήταν να αυξήσει την αλαζονεία και την ισχυρογνωμοσύνη του ισραηλινού εχθρού και να αποδυναμώσει και να διχάσει τους Άραβες», μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο αξιωματούχο του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εν λόγω αξιωματούχος δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «ο πόλεμος (της Συρίας) κατά της τρομοκρατίας και οι συνέπειές του μέχρι τώρα έχουν ενισχύσει τη δέσμευσή της στις αρχές της, με την απόρριψη της εξομάλυνσης». Οι Αρχές της Συρίας αναφέρονται πάντα στη σύγκρουση στην οποία έχουν εμπλακεί πολλές πλευρές και η οποία ξέσπασε μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2011, σαν να πρόκειται για μια μεγάλη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν υπέγραψαν ιστορικές συμφωνίες στην Ουάσινγκτον στα μέσα του Σεπτεμβρίου για την εξομάλυνση των σχέσεών τους. Εντούτοις παραμένει ασαφές εάν άλλες χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής θα ακολουθήσουν το ίδιο «μονοπάτι», όπως τουλάχιστον θα επιθυμούσαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα