Η παρουσία των ΗΠΑ, στην ανατολική Μεσόγειο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την ασφάλεια στην περιοχή εκτιμούν Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος

Μοιραστειτε το

«Καταδικάζουμε τις παράνομες, προκλητικές και μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας και της Κύπρου, που αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά και υπονόμευση της περιφερειακής σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την συμμετοχή του στην 3η Τριμερή Συνάντηση Υπουργών Αμύνης Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι στην συνάντηση με τους ομολόγους του από την Κύπρο, Χαράλαμπο Πετρίδη και το Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, συζήτησαν για τις σοβαρές απειλές και προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και υπογράμμισαν  την κοινή τους  δέσμευση και αποφασιστικότητα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

«Επιδιώκουμε συστηματικά την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεών μας και την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων των χωρών μας, σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως κοινά προγράμματα εκπαίδευσης, διακλαδικών ασκήσεων, ανταλλαγής στρατιωτικών πληροφοριών, ναυτικής ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι οι τρείς χώρες συμφώνησαν να διευρύνουν την τριμερή συνεργασία και με άλλες χώρες, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις ΗΠΑ που όπως είπε: «η παρουσία τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...