Η πανδημία και οι αποφάσεις της κυβέρνησης ανησυχούν τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για «πλήρη αποτυχία»

Μοιραστειτε το

Τόσο αυτά που κάνει η κυβέρνηση, όσο κι αυτά στα οποία δεν προχωρά, προκαλούν προβληματισμό και έντονη ανησυχία στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιοπολίτευσης. 

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλούν στη Κουμουνδούρου οι κινήσεις που η κυβέρνηση κάνει, αλλά και εκείνες στις οποίες δεν προχωράει, εν μέσω του τέταρτου κύματος του κορονοϊού, φοβούμενοι πως η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου και ότι το ΕΣΥ δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις καν στις βασικές ανάγκες των εμβολιασμένων.

Από τη πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στο σχέδιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζόμενων στη δημόσια Υγεία και στην αναστολή συμβάσεων εκείνων που δεν θα το δεχθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσε ότι το ΕΣΥ θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης.

Όπως είπε νωρίτερα ο Ανδρέας Ξανθός, περίπου 10.000 εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών έχουν απομακρυνθεί από τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο προσωπικό πιέζεται αφόρητα καλύπτοντας το κενό με περισσότερες εφημερίες, βάρδιες, νυχτερινά, αργίες και η αποδιοργάνωση πολλών τμημάτων σε όλη τη χώρα έχει αρχίσει να φαίνεται. Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως στο ΕΚΑΒ έχουν αποχωρήσει 580 εργαζόμενοι (γιατροί-διασώστες-διοικητικοί υπάλληλοι) επί συνόλου 4.700 πανελλαδικά (ποσοστό 12%) και αυτό έχει άμεση επίπτωση στα διαθέσιμα ασθενοφόρα ανά βάρδια και στην έγκαιρη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στο επείγον περιστατικό.

Κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή η κίνηση της κυβέρνησης δεν έγινε για τη προστασία της δημόσιας Υγείας, αλλά για να αναζητηθούν «εξιλαστήρια θύματα» για την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας και την αποτυχία της «Επιχείρησης Ελευθερία». «Μιλάμε για ξεκάθαρη αποτυχία της ΝΔ στον εμβολιασμό», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «όταν είμαστε σχεδόν 10 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε εμβολιασμούς με την πρώτη δόση, και –το πιο εντυπωσιακό- όταν σε πολίτες άνω των 80 ετών έχουμε 27% ανεμβολίαστους τη στιγμή που σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό αυτό είναι 5% και χαμηλότερα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Παράλληλα, πιστεύουν πως ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση προχώρησε στη διαδικασία των «διώξεων» σε βάρος των υγειονομικών που αρνούνται να εμβολιαστούν, είναι για να ανοίξει τον δρόμο στους επιχειρηματίες του κλάδου. Θεωρούν χαρακτηριστική τη τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης, όπου από τη πίσω πόρτα μπαίνουν στο ΕΣΥ ιδιώτες για αγορά υπηρεσιών (εργαστηριακών εξετάσεων, διακομιδής ασθενών, διοικητικής υποστήριξης κλπ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, συνεχίζει να στηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζομένων σε δομές με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι απόλυτα υπέρ, προσθέτοντας, όμως, ότι η «ποινή» για εκείνους που αρνούνται δεν μπορεί να είναι η αναστολή ή απόλυση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» ακρίβειας απειλεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Mad Clip: Το «αντίο» της συντρόφου του Άννας Μαρίας Ηλιάδου

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...