Η «Ομπρέλα» ψηφίζει Τσίπρα

Μοιραστειτε το

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι το ρολόι για την κυβέρνηση έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα και η κλεψύδρα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να αδειάζει

Ό,τι έγινε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε. Οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στους «προεδρικούς» και την εσωκομματική μειοψηφία φαίνεται να μπαίνει στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας.

Τουλάχιστον προσώρας, καθώς όλες οι πλευρές εμφανίζονται διατεθειμένες να αφήσουν στην άκρη τα όσα τους χωρίζουν και να επικεντρωθούν σε όσα τους ενώνουν, καθώς ο πολιτικός χρόνος μοιάζει να είναι ιδιαίτερα πυκνός.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι το ρολόι για την κυβέρνηση έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα και η κλεψύδρα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να αδειάζει. Επομένως, αυτό που χρειάζεται στην παρούσα φάση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ενότητα και ο συντονισμός της δράσεις όλων των δυνάμεων. Άλλωστε, η διαπίστωση ότι στη μάχη κατά της Δεξιάς δεν περισσεύει κανένας, έγινε από όλες τις τάσεις.

Όπως φαίνεται, η επιχείρηση συσπείρωσης, που ξεκίνησε στον ΣΥΡΙΖΑ από την επομένη κιόλας της ολοκλήρωσης του Συνεδρίου, ολοκληρώθηκε. Όλα δείχνουν πως ενόψει της διαδικασίας εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 15 Μαΐου, πως τα «μαχαίρια μπήκαν πίσω στα θηκάρια» και ότι στόχος όλων είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επίδειξη ενότητας.

Μάλιστα, η «Ομπρέλα», η ομάδα, δηλαδή, που αποκαλείται από τη συμμαχία των «53+» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τη «Παλιά Φρουρά» και τους Νίκο Φίλη, Νίκο Βούτση, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Δημήτρη Παπαδημούλη, είναι αποφασισμένη να μη ρίξει «νερό στο μύλο» της Δεξιάς και να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και με τη ψήφο των στελεχών της στις κάλπες για την εκλογή αρχηγού.

«Στο συνέδριο ψηφίσαμε ομόφωνα την Πολιτική Απόφαση, που προσανατολίζει τη δράση μας. Με κεντρικό στόχο την αριστερή-προοδευτική διακυβέρνηση. Συνεπώς υπάρχει η αντικειμενική βάση της ενότητας του κόμματος. Μπροστά στις κάλπες για την ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε μια νέα σύνθεση ανάμεσα σε νέα και παλαιά στελέχη. Να συμμετάσχουμε ενωτικά και με αγωνιστικό φρόνημα».

Τα παραπάνω λόγια που ανήκουν στον Νίκο Φίλη -που μίλησε στην «Αυγή της Κυριάκης»-, επιβεβαιώνουν πλήρως τις πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει όλες τις προηγούμενες ημέρες το Newsbomb.gr: ότι στις τάξεις της «Ομπρέλας» δεν υπάρχει καν η σκέψη να «κοντύνουν» τον Αλέξη Τσίπρα στη σχετική ψηφοφορία.

Αντίθετα, τουλάχιστον τρία κορυφαία στελέχη της εσωκομματικής μειοψηφίας, μιλώντας στο Newsbomb.gr επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν τον αρχηγό τους, ενώ ένα τέταρτο ξεκαθάρισε πως από τη στιγμή που δεν κατέβασαν εναλλακτική επιλογή, αυτό σημαίνει ότι στηρίζουν απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα.
Άλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε περίπτωση που το ποσοστό των λευκών ψηφοδελτίων είναι μεγάλο, αυτό θα γίνει αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρό ροκ από ΣΥΡΙΖΑ: Δάνεια ΝΔ, Στάσσης και στο βάθος Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...