Η οικονομική ελίτ των ΗΠΑ ζητά απομάκρυνση Τραμπ από την προεδρία

Μοιραστειτε το

Την άμεση απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από τον προεδρικό θώκο ζητά η πανίσχυρη Αμερικανική Ένωση Κατασκευαστών, η οποία εκπροσωπεί περισσότερες από 14.000 επιχειρήσεις, ανάμεσά τους μεγέθη όπως η Exxon, η Pfizer και η Toyota, μετά τα βίαια περιστατικά στο Καπιτώλιο.

Η Ένωση ζητά από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να αναλάβει δράση για αποπομπή του προέδρου, τη στιγμή που η συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει ήδη ανοίξει σε δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία καθώς η Ένωση, παραδοσιακά στηρίζει τους Ρεπουμπλικανούς, ενώ είχε υποστηρίξει με θέρμη την οικονομική ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ.

Τώρα με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «ο Μάικ Πενς θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά, να συνεργαστεί με το υπουργικό συμβούλιο και να επικαλεστεί το άρθρο 25 ώστε να προστατεύσει τη Δημοκρατία».

Από την πλευρά του το Εμπορικό Επιμελητήριο υπογραμμίζει την ανάγκη να ολοκληρώσει σήμερα τις εργασίες του το Κογκρέσο και υπογραμμίζει ότι «το χάος που εκτυλίχθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας είναι αποτέλεσμα παράνομων προσπαθειών για ανατροπή των αποτελεσμάτων των δημοκρατικών εκλογών».

Η Ένωση Αμερικανικών Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Είναι μια μαύρη ημέρα για τη Δημοκρατία μας. Η βία στο Καπιτώλιο και τους δρόμους της Ουάσινγκτον πρέπει να μας σοκάρει και να μας λυπεί όλους μας. Είμαστε καλύτεροι από αυτό.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...