Η οικονομία και τα δισεκατομμύρια δεν είναι… στραγάλια κύριε Σκυλακάκη | newsbreak

Μοιραστειτε το

Αίσθηση προκάλεσε -ξανά- μια ατάκα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη στη Βουλή, που δημιούργησε ερωτήματα για το πώς βλέπει το οικονομικό επιτελείο τα δισεκατομμύρια, που με τόσο κόπο πληρώνει ο κόσμος με τους τεράστιους φόρους.

Πριν από λίγες ημέρες, η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε τα στοιχεία για το ΑΕΠ και έδειξε ότι «πέσαμε περίπου 3,5 με 4 δισ. ευρώ κάτω», όπως είπε ο Θ. Σκυλακάκης.

Η οικονομία και τα δισεκατομμύρια δεν είναι… στραγάλια για να μην τρέχει τίποτα αν πέσουμε έξω στους αριθμούς, αφού τα… σπασμένα θα τα πληρώσουν και πάλι οι Έλληνες πολίτες. Άσχετα με το αν οι μισοί απειλούνται με κατασχέσεις και οι υπόλοιποι προσπαθούν να βάλουν τα χρέη τους σε μια τάξη, βάζοντάς τα σε ρυθμίσεις που -σε αρκετές περιπτώσεις- δεν μπορούν να πληρώσουν καν.

Ακόμα και τα 32 δισ. ευρώ που θα πάρουμε από την Ευρώπη, δεν είναι όλα επιχορηγήσεις. Ένα μεγάλο κομμάτι -σχεδόν 12,5 δισ. ευρώ- θα είναι δάνεια, τα οποία και θα πρέπει να επιστραφούν στο μέλλον. Τα υπόλοιπα 19,5 δισ. ευρώ θα είναι επιχορηγήσεις, που δεν μετρούν στο χρέος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν τα δισεκατομμύρια… στραγάλια.

Προ ημερών, ο ίδιος υπουργός είχε πει ότι δεν έχουν μεγάλη διαφορά οι προβλέψεις Ελλάδας – ΔΝΤ για τη φετινή ύφεση. Το 8,2% με το 9,5% του Ταμείου, όμως, μεταφράζεται σε σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ, όσο πληρώνουμε δηλαδή κάθε χρόνο στον ΕΝΦΙΑ.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα