Η «μπαγκέτα» στον Φορτούνη! Ο μέσος του Ολυμπιακού σε ρόλο οργανωτή για τα παιχνίδια της Εθνικής με Μολδαβία και Σλοβενία | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το πρώτο εμπόδιο στον δρόμο της για την κατάκτηση της κορυφής στον όμιλό της θέλει να ξεπεράσει η Εθνική μας ομάδα κόντρα στη Μολδαβία (σήμερα στις 21.45 στο COSMOTE SPORT).

Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα για να ανέβει κατηγορία πρέπει να κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλο και αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο κάνοντας το 2/2, αρχής γενομένης από την κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Μολδαβούς και στη συνέχεια την Τετάρτη, κόντρα στη Σλοβενία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν’τ Σχιπ σκέφτεται να δώσει φανέλα βασικού στον Κώστα Φορτούνη που βοήθησε αισθητά δημιουργικά και επιθετικά την Ελλάδα στο φιλικό με την Κύπρο. Ο ομοσπονδιακός προπονητή έχει έτοιμα τα πλάνα του, βασιζόμενος κυρίως στην εικόνα της Εθνικής ομάδας στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Κύπρο, όπου ήταν πάρα πολύ καλή.

Ο Ολλανδός σκέφτεται να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Γιώργο Γιακουμάκη, που μαζί με τους δύο ταχύτατους εξτρέμ Τζόλη και Χατζηγιοβάνη, που ήταν εξαιρετικοί στο φιλικό παιχνίδι, μπορούν και κόντρα στη Μολδαβία να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους. Πολλά ερωτήματα υπάρχουν για την άμυνα, όπου ναι μεν ο Τσιμίκας ήταν εξαιρετικός, όπως και ο Κουρμπέλης, αλλά δεν ξέρει αν θα χρησιμοποιήσει την Κυριακή ή την Τετάρτη τον άσο της Λίβερπουλ και στο κέντρο ή στην άμυνα τον άσο του Παναθηναϊκού.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, μιλώντας για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για το δύο στα δύο με Μολδαβία και Σλοβενία, είπε: «Αρχικά να συνεχίζουμε τη δουλειά μας για να παίξουμε όπως θέλουμε. Να κρατάμε την μπάλα, να πιέζουμε τον αντίπαλο και να δημιουργούμε ευκαιρίες. Θα δουλέψουμε και άλλο μέχρι και την ώρα του αγώνα. θα δούμε ξανά και ξανά τη Μολδαβία και, εφόσον τα κάνουμε όλα αυτά, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Εάν τα συνδυάσουμε όλα σωστά, θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Να μη συγκρίνουμε το πρώτο ματς με τη Μολδαβία. Να είναι προετοιμασμένοι οι παίκτες μας και να δείξουν προσωπικότητα και επιθυμία για ένα καλό αποτέλεσμα. Για τη Σλοβενία θα μιλήσουμε μετά το ματς. Πρώτα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας και μετά βλέπουμε»!

«Ναυάγησε» της Τούμπας

Τέλος, όσον αφορά την έδρα του αγώνα με τη Σλοβενία, αρχικά ήταν να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, αλλά η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ανάγκασε την ΕΠΟ να αναζητήσει άλλη έδρα. Έτσι, την Τρίτη (10/11) η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Τούμπα. Αυτό όμως δεν θα γίνει, αφού η Πολιτική Προστασία άναψε κόκκινο φως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Έτσι, η λύση της Ριζούπολης μοιάζει ως μονόδρομος για το ματς της Τετάρτης. Βέβαια, για να γίνει εκεί, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποια βελτιωτικά έργα, αλλά το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο έγκαιρα.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα