Η μετάλλαξη «Ο» ανησυχεί τον Τσίπρα – Μέτρα τώρα, πριν τις γιορτές ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον είναι ο μεγάλος προβληματισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας την πορεία της πανδημίας. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από σοβαρή και πως χρειάζεται άμεσα να ληφθούν μία σειρά από μέτρα, εδώ και τώρα, πριν τις γιορτές, έτσι ώστε να στηθεί ένα «ανάχωμα» ενόψει και της μετάλλαξης «Ο», η οποία χτυπάει ήδη με σφοδρότητα την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, θεωρούν αποσπασματικά και μη επαρκή τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες, ζητώντας πραγματικές προσπάθειες ελέγχου του προβλήματος.

Η τροπή που έχει πάρει η πανδημία προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στην Κουμουνδούρου. Τα χιλιάδες καθημερινά κρούσματα και οι δεκάδες θάνατοι συμπολιτών μας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Άλλωστε, οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν ότι είχαν προειδοποιήσει εδώ και μήνες την κυβέρνηση για αυτό που έρχονταν.

Όμως, αντί για τη λήψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας των πολιτών και ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η απάντηση που υποστηρίζουν ότι έλαβαν από τα χείλη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν ειρωνεία, χλευασμός και απαξίωση. Τα ίδια πρόσωπα σημειώνουν πως το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε συνειδητά να αφήσει την εξέλιξη της πανδημίας στη τύχη της.

Μέτρα τώρα

Έτσι εξηγείται, κατά τη γνώμη τους, και η άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα. Μάλιστα, σημειώνουν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα πιο πολύ το επόμενο διάστημα, καθώς η κυβέρνηση επιμένει να πορεύεται στον ίδιο, αδιέξοδο δρόμο, όπως έκανε και πριν «αναζωπυρωθεί» η πανδημία το φθινόπωρο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει από το Μέγαρο Μαξίμου να δράσει άμεσα και να κάνει, επιτέλους, όσα δεν έκανε τα δύο αυτά χρόνια που ο πλανήτης ζει στη «σκιά» του κορονοϊού. Και επιμένει πως ορισμένα εξ αυτών να γίνουν τώρα, ακόμα και μέσα σε αυτή την εβδομάδα και όχι μετά τις γιορτές.

«Όχι» σε νέο lockdown

Ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην οικονομία συνολικά, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμφωνεί με την άποψη ότι το γενικευμένο lockdown θα πρέπει να αποφευχθεί.

Αυτό, βεβαίως, δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανένας, αφού η μετάλλαξη «Ο» θα χτυπήσει τη χώρα μας με μαθηματική ακρίβειας. Αντίθετα, στην Κουμουνδούρου πίστευαν ότι θα οδηγηθούμε σε νέο λοκ ντάουν και πριν την έλευση της νέας μετάλλαξης, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι προτάσεις Τσίπρα

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μία σειρά από μέτρα τα οποία θα λειτουργήσουν ως ισχυρό «ανάχωμα» στο γενικευμένο, πλέον, πρόβλημα.

Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας, ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκτεταμένο testing αυτές τις ημέρες, παρέχοντας δωρεάν στους πολίτες -εμβολιασμένους και ανεμβολίατους- rapid test και όχι τα αμφιβόλου εγκυρότητας self test.

Παράλληλα, ζητάει να προσληφθούν άμεσα οι 800 γιατροί που έχουν κάνει αιτήσεις για το ΕΣΥ, με παράλληλα ενεργοποίηση και αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων μονάδων Υγείας.

Για να είναι αποτελεσματικά τα παραπάνω μέτρα και για να «ανακουφιστεί» το ΕΣΥ, ζητάει να μπουν άμεσα στη «μάχη» κατά της πανδημίας, οι ιδιωτικές κλινικές, που όλο αυτό το διάστημα είναι Covid Free.

Επαναφορά της μάσκας στους κλειστούς -κατά βάση- χώρους, με παράλληλη επιστροφή της τηλεργασία όπου μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς οι χώροι εργασίας είναι δεδομένα πλέον μία από τις βασικές εστίες υπερμετάδοσης, ενώ έτσι θα σημειωθεί αποσυμφόρηση και στα Μέσα μεταφοράς.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται ιδιαίτερα στα σχολεία, ζητώντας να μην ανοίξουν με τον τρόπο που έκλεισαν και να αλλάξει το πρωτόκολλο του 50+1% που απαιτείται για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...