Η Μενδώνη «καρφώνει» το Μαξίμου και αρνείται να παραιτηθεί  | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ασκήσεις ισορροπίας, παζάρια και πανικόβλητες προσπάθειες για επικοινωνιακή απεμπλοκή Μητσοτάκη από την υπόθεση Λιγνάδη, που έχει προκαλέσει κύμα οργής στην κοινωνία, με τις ανατριχιαστικές μαρτυρίες εναντίον του. 

Παζάρια για το αν και πώς θα «φύγει» η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ώστε να μην πληγωθεί έτσι περαιτέρω η κυβέρνηση, που δείχνει «ζαλισμένη» από τη… σφαλιάρα Λιγνάδη.

Η Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», μόλις χθες, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με στέλεχος δημοσιογραφικού ομίλου, υποστήριζε ότι αυτή δεν ευθύνεται για τον διορισμό του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, αλλά και για τη διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη. «Εγώ έκανα και είπα ό,τι ακριβώς μου είπαν. Εντολές ακολούθησα, δεν φταίω σε κάτι για να παραιτηθώ».

Τις ισορροπίες του τρόμου ήρθε να επιβεβαιώσει η απελπισμένη, όσο και προκλητική, προσπάθεια της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου να παράσχει κάλυψη στη Λίνα Μενδώνη -και κατά συνέπεια, στην κυβέρνηση- στον απόηχο των αποκαλύψεων για τον αρρωστημένο βίο του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Αριστοτελία Πελώνη προσπάθησε παράλληλα να τη «μαλώσει», για να μη… δυσαρεστηθεί και ο κατηγορούμενος ο οποίος είχε αντιδράσει όταν η Λίνα Μενδώνη τον χαρακτήρισε επικίνδυνο. Στις προσπάθειες του Μαξίμου η οργή του κόσμου, δυστυχώς, δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κυρία Πελώνη δεν θα άφηνε να εννοηθεί πως η υπουργός Πολιτισμού δεν είναι εξαπατημένη, αλλά απλώς… ατυχήσασα!

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυρία Πελώνη κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις της Λίνας Μενδώνη, ωστόσο επιχείρησε να την υπερασπιστεί και το μόνο λάθος που της καταλόγισε ήταν ο… ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός του θέματος! Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η πρώτη ατυχία της υπουργού Πολιτισμού ήταν ότι χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον μέχρι πρότινος «εκλεκτό» της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, η έκφραση αυτή «ήταν ατυχής». Τόνισε μάλιστα ότι, αν ο συλληφθείς με την κατηγορία των βιασμών κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης είναι πράγματι επικίνδυνος, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη!

Η δεύτερη… ατυχία της κυρίας Μενδώνη, κατά την Αριστοτελία Πελώνη, ήταν ότι δήλωσε «θύμα εξαπάτησης». «Ένας… ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής» ανέφερε με έμφαση η κυβερνητική εκπρόσωπος, απαντώντας στην ερώτηση αν αποτελεί λόγο αποπομπής της κυρίας Μενδώνη το ότι εξαπατήθηκε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού, καθώς έχει επιδείξει σημαντικό έργο! Την ώρα, πάντως, που η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν τίθεται καν θέμα «καρατόμησης» της υπουργού Πολιτισμού, αρχίζουν να φουντώνουν οι φωνές στο εσωτερικό της, οι οποίες ζητούν την παραίτησή της. 

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα