Η μεγάλη ζήτηση για το «Εξοικονομώ» φέρνει νέα προκήρυξη

Μοιραστειτε το

Η απαλλαγή αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας και μέχρι του ποσού των 150.000

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στη δέσμευση ότι το επόμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα προκηρυχθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Η σχετική ανακοίνωση φέρεται να είναι απόρροια της μεγάλης ζήτησης που υπήρχε για το τρέχον πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια εφαρμογής του οποίου δεν έλειψαν τα προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις σε 50’ ολοκληρώθηκε ο «αγώνας δρόμου» για καταχωρίσεις στην Αττική, ενώ μέσα στα πρώτα 5’ είχαν υποβληθεί περίπου 10.000 αιτήσεις. Παρόμοια ήταν η εικόνα και σε άλλες περιοχές. 

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έκλεισε στις 10.40 π.μ. Υποβλήθηκαν 4.209 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.382, δεσμεύοντας 29,4 εκατ. ευρώ. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.48 το πρωί. Υποβλήθηκαν 4.729 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.002, δεσμεύοντας τα 44,8 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.400 ευρώ.

«Για το νέο “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” εκδηλώνεται ενδιαφέρον που δεν έχει προηγούμενο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι καλύπτεται περίπου το 50% αυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας πως το επόμενο πρόγραμμα «θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ και θα προκηρυχθεί οπωσδήποτε εντός του α’ εξαμήνου του 2021».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...