Η μάχη της Φώφης Γεννηματά με τον καρκίνο

Μοιραστειτε το

Αποσύρεται η Φώφη Γεννηματά από τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κινήματος, μετά την υποτροπή που παρουσίασε η υγεία της.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς εισήχθη με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Ωστόσο, μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου, με την κ. Γεννηματά να καλείται να δώσει άλλη μία δύσκολη μάχη με τον καρκίνο.

Με δεδομένη την υποτροπή της υγείας της, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να μην συμμετάσχει τελικά στη διαδικασία για την αρχηγία του κόμματός της.

Σε δήλωσή της, η κυρία Γεννηματά αναφέρει: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

 Σημειώνεται πως χθες, η κ. Γεννηματά ακύρωσε την παρουσία της σε εκδήλωση, εξαιτίας -όπως με ανάρτησή της είχε αναφέρει- μιας ξαφνικής αδιαθεσίας.

Η επιδείνωση της υγείας της κ. Γεννηματά ήταν αιφνίδια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς είναι ενδεικτικό πως το Σάββατο βρισκόταν στη δημόσια τηλεόραση, ενώ το πρόγραμμά της ήταν πλήρες έως και σήμερα, με προγραμματισμένες ομιλίες και συνεντεύξεις.

Η νέα εξέλιξη διαμορφώνει σε κάθε περίπτωση νέο σκηνικό στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ. 

Ηδη πάντως οι εναπομείναντες διεκδικητές εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην πρόεδρο του Κινήματος.

Στη δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Mήνυμα συμπαράστασης στη Φώφη Γεννηματά, έστειλε και ο βουλευτής Θεσσαλoνίκης και υποψήφιος πρόεδρος του Kινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης.  Σε ανάρτησή του στο twitter γραφει: «Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας».

Η νέα σοβαρή περιπέτεια της υγείας της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε κύμα συμπαράστασης και από τον πολιτικό κόσμο.

Τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησαν μαζί της, για να της ευχηθούν να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιάννης Βαρουφάκης έκαναν θερμές δηλώσεις συμπαράστασης.

Η εσωκομματική διαδικασία

Μετά τα νέα δεδομένα,  γίνεται πλέον μία προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση για τα επόμενα βήματα και να μην επικρατήσει μία σπερμολογία, η οποία θα επιτείνει ένα κλίμα αβεβαιότητας.

Έτσι κι αλλιώς οι εξελίξεις τρέχουν και εντός των αμέσως επόμενων 24ωρων τα ηγετικά στελέχη και οι διεκδικητές της ηγεσίας θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, καθώς υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (η εκλογή είναι για τις 5 Δεκεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα στηθούν κάλπες και μία εβδομάδα αργότερα), αλλά και προβλέψεις, όπως η 15η Οκτωβρίου, κατά την οποία λήγει η προθεσμία για την υποβολή από τους υποψηφίους των υπογραφών για την επικύρωση της υποψηφιότητάς τους – απαιτούνται 5.000. 

Κομματικές πηγές και στελέχη που πρόσκεινται, τουλάχιστον στα δύο στρατόπεδα (Λοβέρδου και Ανδρουλάκη), αλλά και στην σημερινή ηγεσία, δεν συμμερίζονται τα όσα κυκλοφόρησαν περί αναβολής, ούτε την εκτίμηση κάποιων αναλυτών ότι «η εκλογή προέδρου είναι στον αέρα». Θεωρούν ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης επ’ αυτού τούτη την ώρα ειδικά και άρα δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για οποιαδήποτε τροποποίηση στη διαδικασία.

Είχε μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας της

Η Φώφη Γεννηματά έχει μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μπήκε» στη ζωή της, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

«Με επτά μήνες διαφορά «έφυγαν» οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων. Μια ζωή μαζί. Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη «καρκίνος». Είχε καρκίνο στον μαστό. Ήταν ένα στίγμα για όλη την οικογένεια. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να μιλήσω στη συνέχεια, ήταν γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε. Δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα. Να σκέφτεσαι ότι η μικρή σου να μην θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη μορφή σου, τη φωνή σου, να μην γνωρίσει το χάδι σου. Μ’ έπιανε τρόμος στη λογική ότι μπορούσε τα παιδιά μου, που απέκτησα με τόσο κόπο και τόση προσπάθεια, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό! […] Επανήλθε και αφού επανήλθε, μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σ’ ένα συνέδριο και μιλούσα στο βήμα».

Δείτε όσα είχε πει πριν από περίπου έναν χρόνο στην Ελεωνόρα Μελέτη:

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...