Η μάχη κατά του κορονοϊού και οι προκλήσεις της Τουρκίας στην τηλεδιάσκεψη των «27»

Μοιραστειτε το

Σαρλ  Μισέλ«Ο κάθε ένας για τον εαυτό του, είναι μια εσφαλμένη προσέγγιση. Το δεύτερο κύμα μας υποχρεώνει να μην κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη»

Οι τουρκικές προκλήσεις από το Ναγκόρνο – Καραμπάχ, την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Λιβύη θα πρέπει βρεθούν για λίγο στην άκρη καθώς οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα, 29 Οκτωβρίου στις 19:30, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα πιο ύπουλο εχθρό. Τον κορονοϊό.

Τα κυριότερα σημεία της ημερήσιας διάταξης με τα οποία θα ασχοληθούν οι «27» τα έχει ήδη καθορίσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα συζητήσουν την ανάγκη να ενισχυθούν οι συλλογικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μισέλ «κάθε μέρα μετράει. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι η ανάληψη αποφασιστικής δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα βασίζεται σε δύο πυλώνες: τεστ και ιχνηλάτηση επαφών καθώς και εμβόλια».

Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κράτη – μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ξεπεράσουν πολλές διαφωνίες ώστε να καταφέρουν να αποφύγουν, αυτό που ανώτατη πηγή της ΕΕ, χαρακτηρίζει ως «συλλογική αποτυχία».

«Ο κάθε ένας για τον εαυτό του, είναι μια εσφαλμένη προσέγγιση. Το δεύτερο κύμα μας υποχρεώνει να μην κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχους.

Παρόλο που η πολιτική Υγείας δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης καθώς τα κράτη- μέλη της έχουν αποφασίσει να αποτελεί εθνική πολιτική, η ανικανότητα των 27 να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το δεύτερο – και ως φαίνεται χειρότερο κύμα της Covid-19- προκαλεί τρόμο για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη.

Δεν πάει άλλο με την Τουρκία

Το μήνυμα «δεν πάει άλλο» και ότι οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, στέλνει σήμερα μέσω Twitter ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ. Στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από σύνδεσμο που παραπέμπει στη συνέντευξή του, προτρέπει την ΕΕ να χρησιμοποιήσει την οικονομική δύναμη της για να το πράξει.

«Δεν πάει άλλο. Χρειαζόμαστε δράση, όχι άλλα λόγια κατά του Ερντογάν και των αμέτρητων προκλήσεων του. Δεν πρόκειται για ελληνικό, κυπριακό ή γαλλικό ζήτημα, αλλά για ευρωπαϊκό. Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Ας χρησιμοποιήσουμε την οικονομική δύναμη της ΕΕ για να το πράξουμε» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τηλεοπτικό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ποια μέτρα θα ανακοινώσει την Παρασκευή

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...