Η Λ. Μενδώνη «ξύπνησε» και αποφάσισε να βοηθήσει τους ανθρώπους του πολιτισμού με επιδοτήσεις, στο… παρά πέντε! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Της… κακομοίρας γίνεται σε θεατρικές σκηνές λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία, ενώ η Λίνα Μενδώνη προσπαθεί(;) να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!

«Ναι, θα επιδοτηθούν οι κενές θέσεις και θα είναι καθολικό. Θα αφορά θέατρα, μουσικούς και συναυλιακούς χώρους και κινηματογράφους», είπε σε διαδικτυακή συνέντευξή της η υπουργός Πολιτισμού, την ώρα μάλιστα που ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε μια σειρά μέτρων για την ανακούφιση των καλλιτεχνών, περιλαμβάνοντας και αυτή την απαίτηση.

Από την πλευρά τους, οι θεατράνθρωποι οργανώνονται για να αντιμετωπίσουν τη χειμωνιάτικη λαίλαπα που έρχεται στον πολιτισμό. Συστήθηκε σε Σώμα η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών, που αποτελείται από μια ομάδα ιδιοκτητών θεάτρων και παραγωγών.

Εισόδημα έκτακτης ανάγκης, ενίσχυση της έκτακτης επιχορήγησης των προγραμμάτων και των θέσεων, στήριξη των πνευματικών δικαιωμάτων και δημιουργία ειδικού ταμείου στην αναπτυξιακή τράπεζα για την παροχή μικροπιστώσεων στους ανθρώπους της δημιουργίας είναι οι παρεμβάσεις που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δραστικά μέτρα στήριξης

«Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού συμπεριφέρεται με απαξιωτικό τρόπο στους ανθρώπους του πολιτισμού που βιώνουν εδώ και σχεδόν έξι μήνες την αβεβαιότητα και την ανεργία. Είναι αναγκαία μια μεγάλη και ουσιαστική δημόσια παρέμβαση, με δραστικά μέτρα για τη στήριξή τους», είπε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας για τις παρεμβάσεις προς τους καλλιτέχνες.

Από την άλλη, η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών (Δ. Παναγιωτάκης, Γ. Βαλτινός, Μ. Αδάμ, Γ. Σκαφιδάς, Ν. Αρτικόπουλος, Μ. Σωτηριάδης, Π. Γεώργας) βρήκε το στέκι της στο Μετς και σε λίγες εβδομάδες βάζει μπρος το ενημερωτικό της site.

Το θέατρο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία και ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος. Άρα επιβάλλεται η «ισχύς εν τη ενώσει».

Η κυβέρνηση αρχίζει να «μπάζει» από τα θεάματα και την εστίαση κι αυτό έχει βάλει «φωτιές στα μπατζάκια» των υπουργών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα